vineri, martie 29, 2024
AcasăreportajeCozonac fără frământare: cum faci un cozonac pufos și delicios

Cozonac fără frământare: cum faci un cozonac pufos și delicios

cozonac-cu-nuca-si-stafide

Cozonac fără frământare. Gospodinele care vor să scape de frământatul cozonacilor pot încerca următoarea rețetă de cozonac, pentru care nu trebuie să depuneți efort decât 5 minute pentru pregătirea aluatului și alte 10 pentru întinderea și umplerea lui cu ingredientele dorite.

Cozonac fără frământare. Ingrediente: Pentru cozonac: – 500 gr făină – 3 gălbenușuri  – 100 gr zahăr – 100 gr unt topit  – 300 ml lapte călduț – coaja de la o lămâie  – 7 gr drojdie uscată – o păstaie de vanilie – sare Pentru umplutură: – 80 gr zahăr pudră – 200 gr nucă măcinată – 20 gr cacao – 100 gr rahat Cozonac fără frământare. Mod de preparare: Fiind o rețetă de cozonac fără frământare, se amestecă pur și simplu ingredientele de mai sus pentru cozonac, cu o lingură. Veți vedea că, în scurt timp, se va forma aluatul, pe care nu-l veți frământa. Se amestecă până se omogenizează totul și se lasă aluatul să crească până ce își dublează volumul. Pentru scurtarea timpului de dospire, aluatul se poate introduce în cuptor, care trebuie să fie setat pe funcția Warm Keeping (n.r. menținere la cald), la 40 de grade celsius, dacă aveți o astfel de opțiune. Aluatul poate fi lăsat la dospit și la temperatura camerei, însă va dura mai mult – circa o oră și jumătate. După ce a dospit, aluatul se lasă la rece, în frigider, timp de 12 ore (se poate lăsa la frigider până la 24 de ore), conform rețetei oferite de jamilacuisine.ro. După ce a trecut timpul de repaos în care aluatul a stat în frigider, întindeți-l, umpleți-l cu ingredientele de mai sus (cele pentru umplutura cozonacului), iar apoi lăsați-l să ajungă la temperatura camerei și să crească puțin. Se poate folosi tot funcția „menținere la cald” a cuptorului pentru a scurta timpul de dospire, sau îl puteți lăsa să dospească la temperatura camerei timp de o oră. După aceste operații, cozonacii se introduc la cuptor, la 160 de grade. Coacerea poate dura între 40 și 50 de minute, în funcție de cuptor. Cozonacii trebuie să fie crescuți și rumeniți înainte de a-i scoate din cuptor. Aceștia nu trebuie tăiați când sunt fierbinți, așadar așteptați să se răcească. Îi puteți tăia când sunt călduți sau la temperatura camerei. Puteți presăra zahăr pudră pe deasupra înainte de a-i servi. Poftă bună!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente