Acasă Locale Nationale Cresc salariile profesorilor cu 15%

Cresc salariile profesorilor cu 15%

elevi

Salariile de bază pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, instituțiile de învățământ superior de stat, inspectorate școlare, minister și unități subordonate vor crește, din 1 decembrie, cu 15 la sută, potrivit unui proiect MECS.

Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) a lansat în dezbatere publică Ordonanța de Urgență pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Conform proiectului, începând cu 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din învățământ se majorează cu 15% față de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

De drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanței de urgență, vor beneficia în total 359.810 persoane, respectiv: 290.000 de persoane din învățământul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unitățile finanțate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din învățământul universitar și 4.460 de persoane din unitățile finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Liderii sindicatelor din Educație au avut mai multe runde de negocieri cu autoritățile pentru a discuta despre majorările salariale.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, pe 12 octombrie, că salariile personalului din învățământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie.

”Am convenit ca după ce s-au acordat creșteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic și didactic auxiliar, 5 la sută în martie și 5 la sută în septembrie, după ce s-au acordat creșteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creștere de 15 la sută pentru tot personalul din învățământ – didactic, didactic auxiliar și nedidactic”, a declarat ministrul Educației, la finalul discuțiilor care au avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanții sindicatelor din învățământ.

Mihai Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15 la sută se ajunge la o creștere medie a salariilor din învățământ cu 26,7 la sută, în acest an.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente