luni, aprilie 22, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCriminalul actriței Gabriela Dorgai a fost prins ?

Criminalul actriței Gabriela Dorgai a fost prins ?

11944797_736593606445963_1839994187_n

Criminaliștii care anchetează dosarul actriței ucise la Satu Mare au dat de urma asasinului care, acum mai bine de nouă luni, a lăsat-o pe femeie fără suflare pe malul Someșului. Sute de ore au petrecut polițiștii urmărind imaginile de pe camerele de supraveghere și ascultând mărturiile a sute de indivizi care ar fi putut s-o atace pe Gabriela Dorgai. 

Polițiștii și procurorii sunt tot mai aproape de a-l aresta pe criminalul actriței Gabriela Dorgai. În acest moment, cercul de suspecți este format din trei persoane, iar în final a rămas unul, probele ADN fiind trimise către Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”.

Anchetatorii au intrat recent în posesia unor informații extrem de importante în cazul uciderii actriței Gabriela Dorgai. Este vorba despre un individ, domiciliat în municipiul Satu Mare, care nu a fost până în prezent în cercul suspecților. Se pare că ar fi vorba despre un personaj absolut normal, cu loc de muncă stabil și fără să iasă cu ceva în evidență. Aparent, tocmai din acest motiv polițiștii și procurorii nu au putut să îl depisteze folosind metodele clasice cu informatori. Acestuia i s-ar fi prelevat deja probe ADN, fiind trimise pentru verificare către Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”.
Acest individ a fost văzut de mai multe ori cu actrița sătmăreană, având cică și legături mai strânse cu ea. Au fost văzuți și în seara crimei, iar înainte de premieră au avut discuții contradictorii la telefon, conform unor surse.
Dacă se adeveresc bănuielile noastre, numele criminalului va cutremura cultura sătmareană! Mai sunt doar câteva ore bune… până să aflăm adevarul de la Institutul Național de Medicină Legală.

Portretul robot, o imagine cu mantă!
În urmă cu câteva luni, portretul robot al presupusului criminal a fost dat publicități. Este și asta o metodă să prinzi criminalul, ducândul în eroare cu o imagine fictivă. Dacă imaginea corespundea cel putin 50%, deja aveam criminalul judecat! Posibilul criminal cică a participat și el din umbră la căutările … ”criminalului”. De regulă portretele robot se fac după analiza declarațiilor mortorilor. In cazul dat, declarțiile sau bătut de multe ori, cap în cap! Poate de atunci criminalul are chelia mai deasă și poartă tot geaca aia neagră cu emblemă în stânga…!
Sute de oameni verificați
De la boschetari care-și făceau veacul prin zonă, de la infractori care se bucuraseră, după ani buni, de libertate și până la agresori sexuali periculoși, obsedați de plăceri interzise, toți au trecut prin birourile anchetatorilor, care i-au amprentat și fotografiat. Nici unul dintre posibilii suspecți nu s-a potrivit însă cu portretul-robot creionat de criminaliști. “Rând pe rând, am eliminat pistele pe care le aveam. De vreun boschetar care s-o fi atacat-o pentru jaf nu putem vorbi acum.
Cel mai probabil, ipoteza unui obsedat sexual care a vrut să profite de ea e singura care rămâne în picioare. Pe imagini nu se vede foarte clar chipul individului, pentru că avea pe cap trasă o glugă”, ne-au declarat surse judiciare. Probele strânse de la locul crimei au fost introduse în aplicațiile informatice ale Poliției, iar ori de câte ori vreun individ dubios cade în mâinile polițiștilor, este verificat la sânge.

Violată și strangulată

11938964_736593166446007_1284514503_n

Pe 10 noiembrie 2014, trupul Gabrielei Dorgai a fost găsit fără suflare pe malul Someșului, dezbrăcat de la brâu în jos. Legiștii au stabilit că actrița ce juca pe scena Teatrului de Nord din Satu Mare a fost violată și strangulată de un individ care acum parcă a intrat în pământ.
Comisarul Traian Tandin, cel care a identificat cel mai mare criminal în serie din istoria României (Ion Râmaru) a găsit indicii despre modul în care poate fi identificat criminalul actriței Gabriela Dorgai. Potrivit lui Tandin, portretul criminalului seamănă izbitor cu cel care a speriat toată România, la începutul anilor ’70, atunci când femeile erau atacate pe stradă și ucise, iar ulterior violate. Criminalul era nimeni altul decât Ion Râmaru. De departe cel mai sadic criminal din istoria României, acesta a fost prins după ce a ucis patru femei și a atacat alte 14.
Comisarul în rezervă Traian Tandin, cel care a lucrat la cazul Râmaru, a explicat asemănările dintre cel mai periculos asasin din istoria României și acest criminal în serie căutat de polițiști la momentul de față.
„Istoria criminalistică a demonstrat că vârsta criminalilor care au atacat în serie este între 35 și 40 de ani. Cei care trebuie verificați prima oară sunt persoanele fără adăpost din zonă, cu probleme mintale. Un alt aspect ar fi acela că după indiciile lăsate, criminalul actriței, despre care se bănuiește că ucide în serie, nu se va opri aici și va ataca în locuri similare, cu vizibilitate scăzută, și foarte probabil tot lângă apă. Pentru acești indivizi nu contează ca o femeie să arate bine sau să le placă de ea, ci pur și simplu să fie lipsită de apărare”, a explicat fostul comisar Traian Tandin.
Dacă probele vor confirma suspiciunea, bărbatul care a violat-o și ucis-o cu sânge rece pe actrița Teatrului de Nord Satu Mare va fi săltat imediat. Până atunci, suspectul se află sub supraveghere continuă de către servicii. În cercul suspecților mai sunt două persoane, cărora li s-au prelevat probe AND care au fost trimise la IML. Totuși, cea mai importantă pistă rămâne cea a noului suspect.

11944985_736593183112672_465004867_n

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente