vineri, mai 31, 2024
AcasăsusCriză politică. Coaliția renunță la Cîrstoiu și merge pe candidaturi separate la...

Criză politică. Coaliția renunță la Cîrstoiu și merge pe candidaturi separate la primăria Capitalei

Liderii Coaliției au decis luni noapte, după 14 ore de negocieri, că renunță la candidatura comună a lui Cătălin Cîrstoiu și vor merge cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL.

Decizia vine după ce medicul Cîrstoiu le-a spus, după 6 ore de negocieri, că el este un învingător, iar decizia le aparține. Cîrstoiu a plecat de la guvern aproape de miezul nopții, lăsându-i pe liderii PSD și PNL în ședința acestora, care a început la ora 10.00 dimineața.

Şedinţa a fost convocată în urma informaţiilor apărute în presă cu privire la starea de incompatibilitate în care s-ar afla Cătălin Cîrstoiu, care din postura de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a acordat consultaţii la o clinică privată.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă, după conferința de presă organizată de Cătălin Cîrstoiu, că un alt candidat este „este exclus” și Coaliția va avea doar un candidat unic.

Discuțiile dintre social-democrați și liberali în ședința Coaliției au început încă de la ora 10.00, pentru a lua o decizie în privința candidatului pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu. La ora 18.00, a venit la discuții și managerul Spitalului Universitar București, care a plecat aproape de miezul noții, ferindu-se de jurnaliști.

Coaliția PSD-PNL a decis imediat după miezul nopții să renunțe la candidatura doctorului Cîrstoiu și să meargă cu candidaturi separate, respectiv Gabriela Firea – PSD și Sebastian Burduja – PNL, pentru a maximiza electoratele celor două partide.

Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă pe soluții pentru București, mai spun aceleași surse.

Candidații pe sectoare rămân comuni, la fel și listele de consilii locale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente