29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăEconomico-socialSocialCrucea Roșie Satu Mare a trimis un nou TIR cu alimente în...

Crucea Roșie Satu Mare a trimis un nou TIR cu alimente în Ucraina

Sâmbătă, 2 aprilie 2022, Crucea Roșie Filiala Satu Mare a trimis un nou transport cu ajutoare umanitare în Ucraina. Un TIR încărcat cu câteva tone de produse: alimente neperisabile, produse de igienă, medicamente, detergenți și dezinfectanți, a pornit în dimineața zilei de sâmbătă, către Ivano Frankivsk. Valoarea acestui transport este de peste 160.000 de lei.

În fața depozitului din municipiul Satu Mare, Rodica Borlan, directorul filialei Crucea Roșie Satu Mare a declarat că au fost trimise în Ucraina medicamente în valoare de 166.500 de lei, paste făinoase, produse de igienă, conserve, orez, zahăr, ulei, făină de mălai, făină albă, scutece, ceai, cafea, spirt sanitar și dezinfectant de mâini. Transportul însumează 9.304 de kilograme, iar valoarea lui este de 260.999 de lei.

În transportul care a mers către Crucea Roșie Ucraineană din Ivano Frankivsk, au fost încărcate și donațiile din Maramureș.

Pentru că domnul Varga de la Alconor este un om extrem de generos ne-a oferit un TIR mai mare și putem să ducem donații și de la Maramureș, de la colegii mei de acolo care vor completa TIR-ul și se va merge în convoi umanitar cu alte trei tiru-ri de la Maramureș sau chiar patru, depinde, în funcție de cât se va încărca acolo.”, a declarat Rodica Borlan, directorul Crucii Roșii Satu Mare.

În ceea ce privește entuziasmul sîtmărenilor în ceea ce privește acțiunile de donare, Rodica Borlan a spus că lucrurile s-au mai așezat, însă acum există alte necesități, mulți dintre copiii refugiați doresc să meargă la școală și la grădiniță.

La vamă traficul e destul de redus, încă suntem acolo în cazul în care se întâmplă ceva, dar s-a schimbat puțin dinamica lucrurilor, doresc să meargă la școală, la grădiniță. Încercăm să facem tot posibilul de a ne adapta noilor nevoi care au apărut.”, a mai adăugat directoarea Crucii Roșii.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente