marți, mai 28, 2024
AcasăsusCu postul și rugăciunea deschidem ușa mântuirii!

Cu postul și rugăciunea deschidem ușa mântuirii!

Toate păcatele se fac sau împotriva lui Dumnezeu, sau împotriva noastră, sau împotriva aproapelui, și la aceste trei păcate sunt ispășitoare și plătesc aceste trei fapte bune; postul, pentru noi; milostenia, pentru aproapele, și rugăciunea pentru Dumnezeu. Cine dorește să îmblânzească pe Dumnezeu către sine, trebuie să se silească la aceste trei fapte bune.

Astfel că în timpul postului crește recunoștința față de Acela Care i-a dat omului putința de a posti. Postul deschide poarta către tărâmuri pe care doar le bănuiai cețoase.

În timpul postului crește recunoștința față de Acela Care i-a dat omului putința de a posti. Postul deschide poarta către tărâmuri pe care doar le bănuiai cețoase; întâmplările din viața ce te înconjoară capătă o nouă lumină, clipele trecătoare capătă și ele înțelesuri mai bogate. Veghea din ceață se preface în veghe a trezviei; căutarea neliniștită se preschimbă în primirea liniștită, recunoscătoare și smerită. Probleme chinuitoare ce păreau de nerezolvat își dezvăluie miezul precum dezvăluie petalele florilor pistilul: cu rugăciunea, cu postul și privegherea laolaltă, vei bate la ușa ce vrei să ți se deschidă.

(Tito CollianderCalea Asceților, traducător preot Dan Bădulescu, Editura Scara, București, 2002, p. 56)

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente