joi, mai 30, 2024
AcasăsusMesajul transmis de Adrian Cozma la comemorarea celor 105 ani de la...

Mesajul transmis de Adrian Cozma la comemorarea celor 105 ani de la intrarea Armatei Române în Satu Mare

Comunitatea sătmăreană s-a adunat, ieri, într-un moment solemn pentru a marca 105 ani de la intrarea Armatei Române în municipiul Satu Mare, prilej cu care Adrian Cozma, președintele PNL Satu Mare, care a participat activ la ceremonia de comemorare, a transmis următorul mesaj:

„La 19 Aprilie 1919, primii soldați ai Armatei Române erau întâmpinați, pe podul Sătmarului, de către oficialitățile orașului de la acea vreme, marcând în mod simbolic eliberarea acestuia de sub amenințarea trupelor bolșevice ale lui Bela Kun, pentru ca apoi să-și continue drumul eliberator până la Budapesta.

În semn de recunoștință pentru jertfa înaintașilor noștri, astăzi, după 105 ani de la acele evenimente, ne-am adunat în fața statuii ”Soldatului Român”, monument edificat prima dată în anul 1922, pentru a spune tuturor că sacrificiul lor a ne-a redat țara, demnitatea și unitatea.

​Trăim vremuri în care mulți așa-ziși conducători ar vrea să ne dezbine, să minimizeze valorile acestui popor, să șubrezească instituțiile lui cele mai iubite, Armata și Biserica, lovind în identitatea noastră de neam, limbă și credință. ​Dragi sătmăreni, Unitatea ne face puternici și liberi, dezbinarea ne face slugi! Glorie eternă eroilor neamului nostru”, a declarat deputatul Adrian Cozma. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente