marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareCum au sărbătorit sătmărenii „Ziua Internațională a Muncii” ?

Cum au sărbătorit sătmărenii „Ziua Internațională a Muncii” ?

Românii au petrecut ziua de 1 mai în parcuri, în locurile special amenajate pentru grătare sau pe litoral, alegând să se relaxeze si să mănânce tradiționalii mititei la grătar.
Parcurile și zonele special amenajate pentru grătare au fost pline în întreaga țară, astfel că românii care au ales să facă grătar de 1 mai au avut parte de relaxare, dar și de aglomerație.
Vremea bună a scos, de minivacanța de 1 Mai, sute de sătmăreni din casă, destinația lor fiind locurile cu soare și multă apă pentru răcoreală.
Ștrandul municipal și Aquastar au fost “țintele” principale ale oamenilor în această zi parcă de vară. Încă de la orele dimineții, sute de sătmăreni și-au făcut prezența la ștrandul municipal Satu Mare pentru a-și ocupa câte un loc pe pătură, cât mai devreme, cu scopul de a evita aglomerația de la orele prânzului. Ștrandul termal din municipiul Satu Mare a dat startul sezonului estival.
„Am hotărât să ne petrecem 1 mai la ștrandul municipal. Remediile apei termale de aici sunt de nemaigăsit. Sperăm ca vremea să țină cu noi toată ziua“, a declarat un sătmărean.
De asemenea, Aquastar din Satu Mare aproape că și-a atins capacitatea maximă. O mare parte dintre cei care au trecut pragul complexului turistic au venit din județele Cluj și Sălaj, ca urmare a promovării făcute prin intermediul

Ziua de 1 Mai a devenit cunoscută în lumea întreagă în urma unor incidente violente produse la Chicago în 1886 și s-a transformat ulterior în Ziua Internațională a Muncii, reducerea normei orare zilnice de lucru aflându-se la originea semnificației acestei sărbători.
În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890, iar, în timpul comunismului, această sărbătoare a fost marcată, ca și în alte țări comuniste, de manifestări propagandistice. După revoluția din decembrie 1989, timp de mai mulți ani, ziua de 1 mai nu a mai fost sărbătorită prin festivități propagandistice, însă a fost marcată prin evenimente sociale, în aer liber.
Anul acesta, Guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie declarată liberă pentru salariații din sectorul public, pentru ca ziua de 1 mai să fie legată de weekendul 3-4 mai.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente