joi, mai 30, 2024
AcasăsusCum va ajunge Lumina Sfântă în România de Înviere?

Cum va ajunge Lumina Sfântă în România de Înviere?

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Ea va fi oferită delegaţilor eparhiilor prezenţi la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”, conform Agerpres.

După ce Lumina Sfântă vă ajunge în România şi va fi preluată de reprezentanţii eparhiilor din ţară, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. În aceeaşi seară, în jurul orei 19,00, ea  va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, şi în acest an, un delegat delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei va duce Sfânta Lumină de la de la Bucureşti la Chişinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei, potrivit unui comunicat emis de Patriarhia Română.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, când deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care, în primele minute, nu frige.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente