vineri, septembrie 29, 2023
AcasăsusCum va fi vremea până în luna iulie

Cum va fi vremea până în luna iulie

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor și a cantităților de precipitații pe teritoriul României, până în luna iulie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distributia cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

MAI

Temperaturile medii lunare se vor situa în general în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta în general valori apropiate de mediile climatologice, iar în vestul, centrul și estul țării acestea pot înregistra o tendință spre excedent.

IUNIE

Regimul termic va fi în general apropiat de normalul climatologic în cea mai mare parte a regiunilor, exceptând sud-estul, vestul și local în sudul țării, unde valorile termice se pot situa peste cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de mediile lunare în centrul și nordul țării, iar în restul teritoriului acestea se vor situa în general sub valorile normale.

IULIE

Temperatura aerului va prezenta valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a regiunilor, iar în centrul și nordul teritoriului acestea vor fi apropiate de normal.

Cantitățile lunare de precipitații se pot situa sub normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente