joi, februarie 29, 2024
AcasăsusCum vor putea beneficia profesorii de finanțarea cheltuielilor cu naveta ?

Cum vor putea beneficia profesorii de finanțarea cheltuielilor cu naveta ?

O nouă veste bună pentru profesori, după majorarea salariilor. Anul școlar 2025-2026 aduce schimbări semnificative. Profesorii vor putea beneficia de finanțarea cheltuielilor cu naveta din anul școlar 2025-2026.

Conform ultimelor modificări aduse Legii 198/2023, finanțarea se va asigura din bugetul de stat pentru cheltuielile de transport în cazul personalului din învățământul preuniversitar care nu dispune de locuință în unitatea administrativ-teritorială unde are postul de la începutul anului școlar 2025-2026.

Printr-un proiect de lege apărut în toamna lui 2023, măsura s-ar putea extinde, astfel încât și inspectorul școlar general sau cel general adjunct dintr-o direcție județeană de învățământ să poată beneficia de decontarea cheltuielilor de transport, cu condiția să nu dețină o locuință în localitatea în care lucrează.

Salariile profesorilor, majorate la final de an

A fost aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care sunt mărite salariile personalului din învățământ. „Odată cu această mărire, creșterile salariale sunt, în medie, de 50%, cele mai mari din ultimele decenii, în mai puțin de un an”, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

Pentru cadrele didactice din preuniversitar, creșterea salarială brută medie totală în 2024 este de aproximativ 20%.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente