Acasă Locale Stiri Satu Mare CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL

CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL

În perioada 6-10 aprilie  a.c., Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și Fundația Collegium XXI organizează și desfășoară în parteneriat proiectul educațional național „CUNOAȘTE ȘI PROTEJEAZĂ PATRIMONIUL CULTURAL NAȚIONAL”.

În acest context, miercuri, 8 aprilie, comisar de poliție Pereni Monica  din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare -Serviciul de Investigații Criminale ,s-a întâlnit cu elevii claselor IX-XI  din cadrul Colegiului Național Mihai Eminescu Satu Mare.

Cu  această ocazie le-au fost prezentate elevilor informații privind tezaurul cultural național mobil și s-a accentuat importanța fiecărui individ în procesul de apărare a integrității valorilor cultural naționale. Principalele aspecte discutate au fost identitatea națională, patrimoniu cultural național mobil și imobil, instituțiile statului care au datoria de a proteja patrimonial cultural național, precum și măsurile concrete întreprinse de societate pentru a proteja patrimonial cultural național.

Activitatea s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Județean Satu Mare , unde le-au fost prezentate elevilor o parte dintre obiectele de patrimoniu ale județului Satu Mare.

La final, elevii și profesorii participanți au fost recompensați cu diplome și material promoționale oferite de către Fundația Collegium XXI, care să le amintească în fiecare zi cele învățate.

Activitatea a avut un impact pozitiv în rândul participanților care au dat dovadă de interes și responsabilitate față de valorile cultural naționale.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente