Acasă Locale Stiri Satu Mare Mircea Ardelean și Mihai Crișan cercetați pentru noi infracțiuni

Mircea Ardelean și Mihai Crișan cercetați pentru noi infracțiuni

finante-satu-mare

Procurorii DNA au dispus azi, 8 aprilie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, al fostului director executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, Mircea Ardelean, pentru luare de mită în formă continuată.

În același dosar mai sunt trimiși în judecată și inspectorul principal de la Serviciul de Inspecție Persoane Juridice din cadrul AJFP, Daniel Gheorghe Becski, respectiv patronul Complexului „Valea Măriei”, Mihai Crișan. Becski este cercetat pentru luare de mită, iar Mihai Crișan pentru dare de mită.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori se arată că la data de 17 ianuarie 2013, în parcarea unui local din municipiul Satu Mare, Mihai Crișan i-a dat lui Mircea Ardelean, la acea vreme director executiv al AJFP Satu Mare, mai multe bunuri alimentare, iar la data de 11 martie 2013, i-a înmânat suma de 4.000 de euro.

În contrapartidă, acesta din urmă, în calitatea sa de șef de instituție, a dispus unei echipe de control, desemnată să efectueze o inspecție fiscală generală la firma inculpatului Mihai Crișan și să nu constate nereguli cu privire la activitatea comercială ilicită a societății menționate. Inspecția echipei de control, din care a făcut parte și Daniel Gheorghe Becski, a avut loc în perioada 25-30 martie 2013.

Totodată, în perioada ianuarie-aprilie 2013, Mihai Crișan i-a dat lui Becski, inspector fiscal în cadrul AJFP Satu Mare, desemnat să efectueze un act de control fiscal la firma sa, mai multe foloase materiale. Potrivit procurorilor, Crișan a suportat contravaloarea cheltuielilor aferente consumației unui număr de circa 20 de persoane invitate la un restaurant, cu ocazia celebrării zilei de naștere a lui Becski.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente