Acasă Locale Stiri Satu Mare Curtea de Apel București: Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihai Adrian Ștef,...

Curtea de Apel București: Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Mihai Adrian Ștef, INCOMPATIBIL

Adrian-Stef2Curtea de Apel București a decis că Mihai Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare, s-a aflat în stare de incompatibilitate ca urmare a deținerii simultane de funcții și calități, informează Agerpres. Adrian Ștef a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) în martie 2014, el a atacat decizia la Curtea de Apel București solicitând anularea raportului întocmit de inspectorii de integritate, însă acțiunea sa în justiție a fost respinsă de judecători ca inadmisibilă.

Decizia instanței nu este definitivă, Adrian Ștef având posibilitatea să facă recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 21 martie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Mihai Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și fost vicepreședinte al CJ, ca urmare a deținerii simultane de funcții și calități. Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de vicepreședinte al CJ Satu Mare (2008 – 2012), Mihai Adrian Ștef a deținut și funcția de administrator al SC Ștef & CO SRL (21 iunie 2008 – 21 aprilie 2009) și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Ștef Mihai Adrian Persoană Fizică Autorizată STEF (21 iunie 2008 – 18 iunie 2012). De asemenea, în perioada exercitării mandatului de președinte al CJ Satu Mare, el a deținut simultan și calitatea de comerciant persoană fizică (în perioada 18 iunie 2012 – 30 mai 2013).

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului.
- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente