marți, mai 28, 2024
Acasăsus„Danţu’ la şură” un adevărat festival folcloric de tradiție

„Danţu’ la şură” un adevărat festival folcloric de tradiție

La data de 6 mai 2024, a fost organizat în localitatea Soconzel, cea de-a XV-a ediţie a festivalului folcloric „Danţu’ la şură”.

Danţu’ la şură este un obicei specific zonei Codrului organizat de feciorii şi chizeşii locului, dar la care participă toată suflarea satului şi de prin împrejurimi.

În zilele de duminică, sau în zile mari de sărbătoare tinerii se întâlneau în cea mai frumoasă şi cea mai mare şură din sat, se cunoşteau şi legau prietenii pe viaţă. “Danțu’ la sură” este o manifestare a comunității, care pe lângă biserică, a dat naștere unei legăturii puternice în lumea rurală, adesea preferințele comunității sătești, atât sub aspect muzical cât și coregrafic, duc până la cele mai mari exigențe prin însăși puritatea și frumusețea tradiției.

„Tradiția merită și trebuie dusă mai departe. E una dintre cele mai puternice dintre elementele de identitate a unei comunități. În Codru, românii se adună an de an în număr mare pentru a duce mândria și tradiția locului mai departe” a declarat deputatul Adrian Cozma într-o postare pe pagina sa de Facebook.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente