Acasă Sport National De ce are Horia Tecău o misiune grea la Wimbledon 2013

De ce are Horia Tecău o misiune grea la Wimbledon 2013

tecauSpre deosebire de turneul de simplu, în proba de dublu, favoriții au defilat în primele runde pe iarbă.Horia Tecău (28 de ani) încearcă în aceste zile să atingă, pentru a patra oară consecutiv, finala la Wimbledon. Specialistul român la dublu a pierdut de fiecare dată când a ajuns în ultimul act. În precedentele trei încercări, constănțeanul l-a avut partener pe suedezul Robert Lindstedt. În acest an, Tecău a evoluat alături de bielorusul Max Mirnîi, care a bifat și el o finală la turneul de Grand Slam de pe iarbă, în urmă cu zece ani.

Cei doi au câștigat două trofee în acest an – la București și la ‘s-Hertogenbosch -, cel din urmă venind în urmă cu doar o săptămână, pe iarbă.

La Wimbledon 2013, Tecău și Mirnîi au câștigat primele două meciuri, cedând în fiecare câte un set, în fața unor cupluri venite din calificări. În turul trei, perechea cotată cu a șaptea șansă la victoria finală are un test foarte dificil. Cei doi vor încrucișa rachetele cu croatul Ivan Dodig și brazilianul Marcelo Melo, doi jucători care preferă suprafețele rapide și care au defilat până acum la Londra, impunându-se ușor în primele dueluri.

Spre deosebire de competiția de simplu, la dublu favoriții au rezistat pe poziții în prima parte a turneului, doar doi capi de serie părăsind întrecerea până acum. În cursă au mai rămas frații Bob și Mike Bryan, principalii favoriți, perechea Robert Lindstedt – Daniel Nestor, cât și duo-ul Leander Paes – Robert Stepanek.

Cu o asemenea densitate de perechi valoroase rămase în cursă, șansele lui Horia Tecău de a prinde o nouă finală sunt destul de limitate, însă românul a demonstrat că este un jucător redutabil pe iarbă. Dacă vor trece de Dodig și Melo, Tecău și Mirnîi vor ajunge în sferturile de finală.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente