Acasă sus De ziua lui Eminescu, satmarenii au fost la Velyateno în Ucraina

De ziua lui Eminescu, satmarenii au fost la Velyateno în Ucraina

Schimburile culturale dintre sătmăreni și ucrainenii din raioanele vecine județului nostru, Vinogradov și Hust, au deja o frumoasă și rodnică tradiție. Duminică, 15 iunie, o delegație sătmăreană reprezentativă pentru cultura județului nostru, compusă din Felician Pop, directorul CJCPCT Satu Mare, Robert Laszlo, directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare, Liuba Horvat, vicepreședinta Uniuni Ucrainenilor, George Negrea, cântăreț de muzică folk și Vlad Doroș cântăreț de muzică populară, a efectuat o vizită în localitatea Velyateno la invitația directoarei școlii, Jana Mikitiuk.

La Velyateno s-a sărbătorit duminică, închiderea anului școlar 2013-2014, ocazie cu care profesorii și elevii au fost prezenți pentru a fi premiați pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și diverse concursuri.

Directoarea școlii, a facut în cadrul festivității de închidere și o prezentare a unui film documentar cu toate deplasările efectuate de elevii și profesorii școlii, în România, moment urmărit cu foarte mult interes de toți cei prezenți.

De asemenea în cadrul evenimentului, delegația română a avut parte de o surpriză plăcută, Jana Mikitiuk, i-a premiat pe fiecare în parte cu câte o diplomă de mulțumire pentru colaborările culturale româno-ucrainene.

În semn de respect pentru tot ceea ce a realizat și va realiza și în viitor pentru aceste colaborări, și delegația română i-a acordat o diplomă de excelență Janei Mikitiuk și o plachetă jubiliară din partea Consilului Județean Satu Mare.

Sătmărenii au felicitat conducerea școlii pentru rezultatele obținute.

Având în vedere că în 15 iunies-au împlinit 125 de ani de la trecerea în eterenitate a poetului nostru național , Mihai Eminescu,Felician Pop a evocat figura geniului tutelar a românilor.

ucraina (2) ucraina (3)

- Advertisment -

Cele mai populare

Dieta raw-vegană

Beneficii și riscuri Ce înseamnă dieta raw vegană, ce beneficii pentru sănătate are și la ce să fii...

Spre groapă, râzând…

Speram ca măcar la alegerile parlamentare să nu se repete comedia amară de la locale și când spun asta, mă gândesc la...

,,Prin cântec îmi exprim trăirile”

Interviu  cu interpretul Darius Câmpean Încercăm să îi aducem în atenția publică pe acei tineri care înțeleg că o...

Muzeul Daciei Românești din Satu Mare este unic în țară!

El aparține omului de afaceri, Beniamin Kira Fără îndoială, cel mai atipic muzeu din județul nostru, Muzeul Daciei Românești,...

Comentarii recente