joi, februarie 22, 2024
AcasăsusDeclarația lui Mircea Coșea despre obișnuita problemă economică

Declarația lui Mircea Coșea despre obișnuita problemă economică

Mircea Coșea a fost invitat, duminică seară, la România TV, unde a explicat foarte clar motivul din cauza căruia România face doar pași în spate din punct de vedere economic, în condițiile în care, statistic, țara noastră a făcut progrese mari. Totul plecând de la proasta gestionare a bugetului.

„Haideți sa facem o schema plecând de la un lucru, este clar, va spun cu toata sinceritatea, sa renunțăm la aceasta atitudine, toate statisticile pe lumea asta arata ca Romania a făcut progrese extraordinare, am crescut foarte mult. Si aici apare întrebarea: de ce noi, cetățenii, nu simțim aceasta creștere in ceea ce avem in buzunare, daca Romania este una dintre puținele țări care nu au intrat in recesiune?

Totul pleacă de la buget, este o socoteala simpla. Veniturile sunt formate din impozite si taxe, ce plătim noi, ce plătesc oamenii de afaceri, din alte surse, de unde mai vin veniturile la buget din ceea ce înseamna balanta veniturilor din comerț. Si avem o mare pierdere, deja daca avem o creștere economică noi o dam altora, ungurilor, ucrainenilor, polonezilor, noi nu prelucram marele patrimoniu.

Totul este din import: fier, beton, sticla si asa mai departe, asta vine la cheltuieli, sunt fel si fel de salarii in sectorul public si cu ce mai cheltuieste statul per total, noi suntem cu minus. Unde sunt cauzele? Structura economiei, importam”, a transmis acesta.

Totodată, Mircea Coșea trage un semnal de alarmă și spune că din cauza guvernanților care, din disperare să-i aleagă poporul, dau tot felul de vouchere, anul viitor va fi unul extrem de problematic pentru economia țării. Din cauza banilor cheltuiți cu toate promisiunile electorale din acest an, anul viitor, Guvernul va fi nevoit să crească taxele și impozitele iar.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente