Acasă Locale Nationale Degustare inedită: „Fiecare țuică e pălincă, dar nu orice pălincă e țuică”

Degustare inedită: „Fiecare țuică e pălincă, dar nu orice pălincă e țuică”

12626009_994948433909507_1824457904_n

”Every țuică is pălincă, but not every pălincă is țuică”. Vineri, 29 ianuarie, de la ora 18:45, Restaurantul ”Casa Maramureșeană”, în parteneriat cu ”Evenimentele Snoblesse”, organizează la Cluj un eveniment unic pentru străinii vorbitori de engleză din mediul antreprenorial și pentru românii îndrăgostiți de produsele tradiționale: ”Tuică and Pălincă tasting / Degustare de pălincă și țuică” .
La degustare vor participa activ și cei doi co-autori ai cărții ”Povestea Pălincii. A pálinka töténete. The story of palinca”, Felician POP, Manager la Muzeul Județean Satu Mare și Robert László, Manager la Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale. Acestia vor împărtăși cu invitații secrete legate de pălincă.
Evenimentul are loc în cadru tradițional, la Casa Maramureșeană și își propune să-i familiarizeze pe participanții români și expați cu cele mai emblematice produse alcoolice tradiționale.
Participanții vor avea oportunitatea de a fi familiarizați cu regulile și tipicitatea produselor pălincă și țuică de către echipa din jurul blogului snoblesse.ro.
Evenimentul are drept principal obiectiv ridicarea standardele serviciilor HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) din România, dar și de a familiariza consumatorii români și străini cu rafinamentul și regulile savurării responsabile a pălincii și țuicii.
Cei 4 producători selectați pe criterii de calitate din 4 regiuni diferite își vor prezenta produsele și vor raspunde întrebărilor participanților.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente