Acasă Locale Stiri Satu Mare Delegație din Polonia prezentă la Satu Mare

Delegație din Polonia prezentă la Satu Mare

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a primit miercuri, vizita unei delegații din regiunea Łódź – Polonia, aflată într-o vizită de câteva zile în județul nostru la invitația Grupului de Acțiune Locală Sud-Vest Satu Mare.

Din delegația condusă de vicepreședintele regiunii poloneze, Andrzej Górczyński, au făcut parte reprezentanți ai administației publice locale, oameni de afaceri și reprezentanți ai unei școli profesionale în sistem dual.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Administrativ, au fost discutate diferite aspecte privind perspectiva unei colaborări între cele două administrații în domenii de interes comun, iar președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, le-a prezentat oaspeților județul Satu Mare din punct de vedere administrativ, economic și cultural, arătându-și susținerea în dezvoltarea unor viitoare parteneriate. Unul dintre cele mai mari județe din Polonia, Łódź este recunoscută ca fiind regiunea cu o puternică dezvoltare în domeniul industriei materialelor textile și a agriculturii, în special a celei ecologice. Deoarece locuitorii acestei regiuni acordă o atenție deosebită produselor locale, oaspeții care ne-au vizitat județul au declarat că și-au propus să dezvolte diverse programe pentru desfacerea produselor tradiționale pe piețele locale.

Venind dintr-o regiune care susține și promovează puternic ecologia și extinderea spațiilor verzi, vicepreședintele regiunii Łódź, Andrzej Górczyński, a oferit președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, un puiet de arbore de tei. Șeful administrației județene a promis că acesta va fi plantat în curtea unei instituții din subordinea Consiliului Județean. La rândul său, Pataki Csaba, a oferit oaspeților câteva albume care reflectă viața culturală și economică a județului Satu Mare, precum și CD-uri cu lucrări muzicale în interpretarea orchestrei Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Interviu Adrian Cozma

1.Cum a decurs campania electorală? Ce credeți că a atras atenția în această campanie? Adrian Cozma: Am făcut o...

Alegători și aligatori

Trebuie să recunoaștem că – cel puțin până acum – campania electorală pentru alegerile locale nu ne-a oferit chestii spectaculoase. Nu am...

PRIMAR DE SOCOND-CORNEA MARE NICOLAE

Varsta : 38 ani Studii : Facultatea de Teologie, specializarea teologie-istorie, Universitatea Oradea          ...

Comentarii recente