luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareDelegație din Republica Moldova la Satu Mare

Delegație din Republica Moldova la Satu Mare

O delegaţie din Republica Moldova a participat  la Adunarea Generală a Asociaților “Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare”. Primari, consilieri locali și reprezentanți ai operatorilor de apă din Raioanele Cahul și Leova au participat la întâlnirea de lucru care s-a desfășurat în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare.
Oaspeții din Moldova s-au arătat interesați de implementarea principiului regionalizării serviciilor de apă, canalizare și epurare, în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. Având în vedere faptul că județul Satu Mare a implementat cu succes programele privind dezvoltarea acestui sector, prin intermediul fondurilor europene, oaspeții și-au exprimat dorința de a afla cât mai multe aspecte legate de evoluţia serviciilor de apă şi canalizare în județul Satu Mare.
În cadrul întâlnirii au fost informați despre modalitățile de constituire și funcționare a Asociațiilor de Dezvoltare Intracomunitară, iar în calitate de președinte al Asociației, Pataki Csaba a prezentat strategia de dezvoltare a acestui sector, afirmând că în continuare se are în vedere extinderea aducțiunilor de apă și a rețelelor de canalizare în județul Satu Mare și atragerea unor fonduri importante în acest sens. De asemenea, le-a recomandat oaspeților să implementeze soluții moderne, care ulterior să nu genereze costuri mari de întreținere.
Pe parcursul vizitei în județul Satu Mare, delegația din Republica Moldova a mai vizitat investițiile implementate prin Programul Operațional Sectorial Mediu, la Carei, Negrești – Oaș și Livada și a purtat discuții cu reprezentanții SC Apaserv SA.
Pe de altă parte, în cadrul Adunării generale a Asociaților ADI, desfășurată în cursul zilei de astăzi, au fost aprobate 4 proiecte de hotărâre, propuse pe ordinea de zi. Printre acestea se numără și proiectul privind aprobarea de principiu a aderării comunei Apa la “Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente