Acasă Politica Local Demisii în bloc la AUR Satu Mare dacă Ștef și Csordas rămân...

Demisii în bloc la AUR Satu Mare dacă Ștef și Csordas rămân în partid. Conducerea națională este solicitată să intervină

Se agită spiritele în AUR Satu Mare după ce Adrian Ștef, Ștefan Csordas și Sim Leonard Mircea au intrat în partid. Fosta conducere a organizației județene a transmis un ultimatum către conducerea centrală pentru a-i exclude din partid pe cei trei.  Fostul coordonator județean al partidului, Iulian Câcău, alături de vicepreședintele organizației județene AUR Satu Mare, Pop Mircea, secretarul Dima Viorel și vicepreședintele pentru comunicare, Calița Laurențiu a organizat o conferință de presă la sediul partidului.

Iulian Câcău a declarat că noii membri sunt compromiși politic și nu au ce căuta în partid.

”Aceste personaje nu au ce căuta în AUR și ne vom opune vehement de fiecare dată când vine vorba de aceste personaje care sunt compromise politic și nu au făcut altceva la viața lor decât să trăiască de pe urma politicului. Au văzut o oprtunitate, crescând partidul AUR în sondaje, și au zis că aici este o pâine de mâncat. Ne vom opune vehement de fiecare dată când vine vorba de aceste personaje care sunt compromise politic și nu au făcut altceva la viața lor decât trăiască de pe urma politicului”, a declarat Iulian Câcău.

Fostul coordonator AUR Satu Mare a anunțat că cele 21 de organizații împreună cu liderii și celelalte filiale din județ, își suspendă total activitatea până la decizia Biroului Național.

”Așteptăm decizia până cel târziu vinerea viitoare când vom decide dacă demisionăm în bloc, toată organizația locală și județeană, sau rămânem alături de acest frumos proiect. Cred cu tărie că cei acre conduc AUR vor lua decizia cea mai bună”, a mai spus Iulian Câcău.

Iulian Câcău a ținut să precizeze și faptul că că Ștefan Ciordaș nu este noul coordonator al partidului.

”Domnul Ștefan Csordas a candidat la șefia PNL Satu Mare și a pierdut. A venit la AUR crezând că i se permite absolut orice. Bineînțeles că Biroul de Conducere Județean a fost împotriva aderării acestui domn în partidul AUR și s-a opus vehement. Totodată, săptămâna trecută, la cererea noului coordonator județean Satu Mare, deputatul Emanuel Darius Pop, domnul Adrian Ștef a semnat o adeziune și a devenit membru al partidului Alianța pentru Unirea Românilor. Atât eu cât și vicepreședintele organizației județene, Pop Lucian Mircea, secretarul organizației județene, Dima Viorel și vicepreședintele Calița Laurențiu am decis să demisionăm pentru o perioadă nedeterminată atâta timp cât se vor rezolva aceste probleme. Așteptăm o decizie din partea Biroului Național cu privire la situația creată la Satu Mare”, a precizat Iulian Câcău.

Iulian Câcău semnalează că în situația aceasta mai sunt și alte organizații din țară.

”Din câte știm nu suntem singurul județ în această situație, mai sunt județe în care terțe personaje expirate politic au pătruns în interiorul partidului AUR, iar noi cei care am aderat la această formațiune politică am aderat din convingeri proprii și pentru cei patru piloni care ne caracterizează. NU putem să spunem altceva decât că orice membru este binevenit în AUR , dar rămâne la statutul de membru”, a precizat Câcău.

Reporterii noștri au solicitat un punct de vedere la nivel central însă nu au primit răspuns.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Cetăţeni armeni, cu vize false de Polonia, opriți la PTF Halmeu

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Halmeu au depistat doi cetăţeni armeni care au...

Comentarii recente