Acasă Locale Nationale Deputații din Comisia juridică discută solicitările DNA privind încuviințarea arestării lui Udrea

Deputații din Comisia juridică discută solicitările DNA privind încuviințarea arestării lui Udrea

Deputații din Comisia juridică s-au întrunit, duminică, pentru a discuta cele trei solicitări ale DNA referitoare la încuviințarea arestării deputatului Elena Udrea, două în Dosarul Microsoft și una în dosarul ”Gala Bute”, la ședință participând și Elena Udrea, însoțită de trei avocați.

„Mi se pare normal să se voteze pentru începerea urmăririi penale„, a declarat Udrea, întrebată dacă parlamentarii PMP vor vota pentru urmărirea sa penală.

Udrea a menționat că nu s-a opus niciodată, nici la ședința anterioară a comisiei, începerii urmării penale împotriva sa.

Cred că Parlamentul nu trebuie să fie scut în fața anchetelor penale, de aceea poziția mea a fost permanent în favoarea cercetării penale a unui parlamentar, a unui fost ministru, atunci când există suspiciuni că ar fi săvârșit o faptă penală. Dar, ceea ce se întâmplă în cazul meu cred că arată o situație excepțională. Într-o singură zi, în doar două ore s-au emis trei cereri de arestare preventivă pe numele meu. Este un caz nemaiîntâlnit, cu atât mai mult cu cât nici în Gala Bute, nici în cazul celor două denunțuri pentru care s-a făcut cerere de arestare preventivă, nu am fost nici măcar întrebată de procurori care este punctul meu de vedere referitor la acuzațiile care mi se aduc. În gala Bute, un dosar în care se dau declarații de trei ani de zile, nu am fost niciodată chemată să dau vreo explicație. S-a cerut direct arestarea mea„, a spus deputatul Udrea.

Ea a susținut că este țintă a unei acțiuni de denigrare a cărei finalitate este tăcerea sa. „Împotriva mea există un asalt, sunt ținta unei acțiuni de denigrare prin care să fiu făcută se tac”, a spus Udrea.

Se dorește să tac pentru că, ce s-a întâmplat între joi și marți este, de fapt, denunțul pe care l-am făcut împotriva generalului Coldea de la SRI. De aici a pornit toată această avalanșă de cereri de arestare, nemaiîntâlnită. Gândiți-vă că luni, în Parlamentu României se vor vota ptru cereri împotriva unui singur deputat, una de începere a urmăririi penale și trei de arestare preventivă„, a spus Udrea.

Udrea a a susținut că denunțurile sale nu au „putere egală” cu denunțurile împotriva sa și că în dosarul Microsoft „toată lumea este liberă” doar împotriva sa se cere arestarea.

„În cazul Microsoft, în urma a două denunțuri, ar trebui să le vedeți ca să înțelegeți de ce sunt superficiale și neserioase, în urma a două denunțuri, fără să fiu întrebată care este punctul meu de vedere referitor la ce spun doi oameni, pe unul nu l-am văzut în viața mea și nu îl cunosc, s-a cerut direct arestarea mea deși aceste denunțuri existau la dosar și în data de 29 ianuarie când am fost chemată la DNA și când am fost pusă sub control judiciar. Ce s-a întâmplat între joi, 29 ianuarie, și marți, 3 februarie, în acest dosar de a trebuit să se treacă la arestarea preventivă pentru aceste două denunțuri care atunci existau în cauză dar nu au fost invocate de procurori?„, s-a întrebat Elena Udrea.

„Dacă aceste două denunțuri care au fost luate în serios, în timp ce denunțurile mele nu au putere egală cu denunțurile împotriva mea, au fost în dosarul cauzei și în ziua de joi de ce nu au fost invocate de procurori și nu s-a cerut arestarea mea încă de atunci?”, s-a mai întrebat Udrea.

De asemenea, deputatul a mai spus că „nu se spune” prin ce acțiuni a încălcat controlul judiciar.

DNA a cerut, miercuri, Camerei Deputatilor arestarea Elenei Udrea, acuzată de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legatură cu derularea contractului e – Romania), trafic de influență, spălare de bani și fals în declaratii de avere.

Direcția Națională Anticorupție cere aviz de la Camera Deputaților pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei și pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente