Acasă sus Deputații Partidului Regiunilor din Donețk le cer protestatarilor să depună armele

Deputații Partidului Regiunilor din Donețk le cer protestatarilor să depună armele

Deputații din cadrul Partidului Regiunilor din zona Donețk le-au cerut concetățenilor lor din să depună armele și să părăsească clădirile administrative ocupate, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

„Ne adresăm tututor concetățenilor noștri din orașele din regiunea Donețk și vă cerem să depuneți armele; nu puneți în pericol vieților unor cetățeni pașnici; părăsiți clădirile administrative ocupate”, se poate citi în rezoluția de urgență a congresului Partidului Regiunilor din Donețk.

Textul rezoluției a fost citit de parlamentarul Mikola Levcenko. Acesta a declarat că blocarea activității agențiilor executive va provoca haos și va paraliza serviciile vitale pentru orașele și districtele din regiune.

Rezoluția conține și prevederi privind necesitatea unei amnistii pentru protestatari.

Manifestanți proruși și grupări armate care nu poartă însemne dar care sunt bine organizate ocupă de aproximativ zece zile clădiri publice în aproximativ șase orașe din estul rusofon al Ucrainei, amintind scenariul care s-a desfășurat în Crimeea înainte de alipirea acestei peninsule ucrainene de la Marea Neagră la Rusia, în martie.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente