29.8 C
New York City
miercuri, august 17, 2022
AcasăsusDeputații Partidului Regiunilor din Donețk le cer protestatarilor să depună armele

Deputații Partidului Regiunilor din Donețk le cer protestatarilor să depună armele

Deputații din cadrul Partidului Regiunilor din zona Donețk le-au cerut concetățenilor lor din să depună armele și să părăsească clădirile administrative ocupate, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

„Ne adresăm tututor concetățenilor noștri din orașele din regiunea Donețk și vă cerem să depuneți armele; nu puneți în pericol vieților unor cetățeni pașnici; părăsiți clădirile administrative ocupate”, se poate citi în rezoluția de urgență a congresului Partidului Regiunilor din Donețk.

Textul rezoluției a fost citit de parlamentarul Mikola Levcenko. Acesta a declarat că blocarea activității agențiilor executive va provoca haos și va paraliza serviciile vitale pentru orașele și districtele din regiune.

Rezoluția conține și prevederi privind necesitatea unei amnistii pentru protestatari.

Manifestanți proruși și grupări armate care nu poartă însemne dar care sunt bine organizate ocupă de aproximativ zece zile clădiri publice în aproximativ șase orașe din estul rusofon al Ucrainei, amintind scenariul care s-a desfășurat în Crimeea înainte de alipirea acestei peninsule ucrainene de la Marea Neagră la Rusia, în martie.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente