29.8 C
New York City
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăEconomico-socialDeputatul Adrian Cozma dă asigurări că necesarul energetic pentru iarnă va fi...

Deputatul Adrian Cozma dă asigurări că necesarul energetic pentru iarnă va fi acoperit

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, dă asigurări că România are suficiente depozite de gaz pentru a acoperi necesarul energetic pe timp de iarnă. Potrivit acestuia, depozitele de gaz metan ale țării sunt în proporție de 47% pline.

„România va avea suficient gaz în depozitele naționale, încât să fie acoperit necesarul energetic pentru iarnă. În acest moment, depozitele de gaz metan ale țării sunt 47% pline, ceea ce înseamnă că țara noastră a acționat mult mai repede decât calendarul pe care l-a stabilit Comisia Europeană pentru statele membre. Ținta pentru 1 august este de 46%, iar România a depășit-o încă din prima jumătate a lunii iulie”, transmite deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

Potrivit deputatului sătmărean, România este înaintea calendarului european de acumulare a rezervelor pentru iarnă ca urmare a faptului că o mare parte din gazul metan extras în România este stocat. Marți a fost atins procentul-record de 70% de gaz din producția internă, trimis în depozitele naționale.

„Obiectivul stabilit la nivel european este ca, până la 1 noiembrie, depozitele de gaz ale tuturor statelor membre să fie cel puțin 80% pline. Menținând ritmul accelerat, vom reuși să atingem acest procent chiar înainte de termen”, transmite deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente