joi, mai 30, 2024
AcasăsusDeputatul Adrian Cozma, despre reușita proiectului legislativ, care vizează jocurile de noroc...

Deputatul Adrian Cozma, despre reușita proiectului legislativ, care vizează jocurile de noroc și dependența din spatele acestora

Deputații au adoptat marți proiectul de lege care înăsprește legislația pentru locurile în care se desfășoară jocurile de noroc.

Amendamentul depus de PSD prevede limitări ale publicității outdoor și obligația ca sălile de joc din localitățile cu până la 15.000 de locuitori să fie mutate în afara acestora.

Modificările adoptate azi de Parlament sunt unele blânde comparativ cu cele prevăzute în alte opt proiecte de lege aflate în sertarul comisiilor de specialitate din Parlament, printre care și proiectul mult mai dur inițiat de deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, care prevede, printre altele, interzicerea completă a publicității pentru pariuri sportive.

Proiectul lui Cozma a venit pe fondul unor dezbateri tot mai aprinse în societate pe tema reclamelor invazive la jocurile de noroc.

Piața publicității pentru jocurile de noroc a cunoscut o creștere constantă în ultimii ani, iar aceste forme de publicitate sunt omniprezente atât pe TV și online, cât și fizic, în toate orașele, prin bannere și mash-uri. De remarcat că o parte semnificativă din încasările publicitare ale presei sportive online și TV provine tocmai din publicitatea la jocurile de noroc.

Adrian Cozma consideră că votul de azi este un prim pas în limitarea fenomenului jocurilor de noroc ce degradează societatea românească și și-a exprimat speranța că proiectul de lege propus de el va intra săptămâna viitoare în dezbaterea plenului Parlamentului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente