29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăPoliticaNationalDeputatul Adrian Cozma solicită sancționarea societății Delgaz Grid care și-a suspendat interacțiunea...

Deputatul Adrian Cozma solicită sancționarea societății Delgaz Grid care și-a suspendat interacțiunea directă cu clienții

Deputatul PNL, Adrian Cozma, a sesizat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei cu privire la abuzurile comise de unul dintre cei mai mari operatori economici în domeniul energiei din județul Satu Mare – Delgaz Grid, care și-a suspendat orice formă de asistență directă cu clienții. Deputatul sătmărean solicită explicații oficiale cu privire la soluționarea târzie, sau deloc, a reclamațiilor depuse de consumatori la furnizorul de energie.

Potrivit deputatului Adrian Cozma, operatorul a suspendat orice formă de asistență directă cu clienții, fapt care afectează cel mai mult consumatorii vulnerabili. Clienții pot, totuși, să obțină asistență prin e-mail sau la un număr de telefon la care timpul de așteptare este și de peste 180 de minute.

”Este inacceptabil ca zeci de mii de români să nu aibă acces direct, fizic, la un birou de informare. (…) suspendarea relației fizice cu clienții afectează toți consumatorii, dar cel mai puternic persoanele vârstnice care nu au posibilitatea de a opera pe platforme electronice și nici resursele financiare pentru a telefona ore întregi la furnizor, de multe ori convorbirea fiind decuplată automat. Este evident că o asemenea decizie a operatorului Delgaz Grid urmărește sustragerea de la soluționarea rapidă a problemelor clienților. Așa nu se mai poate”, a precizat deputatul Adrian Cozma pe pagina sa de Facebook.

Adrian Cozma, a sesizat joi în mod oficial, în Parlament, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, Ministerul Energiei și Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor.

Redăm, în continuare, interpelarea formulată de acesta în Parlament:

CAMERA DEPUTAŢILOR

Grupul Parlamentar al Partidului Naţional Liberal

ÎNTREBARE

Către: Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor

Domnului Horia-Miron CONSTANTINESCU

Ministrul Energiei

Domnului Virgil-Daniel POPESCU

De la: Deputat PNL     

Adrian-Felician COZMA

Obiectul întrebării: Soluții pentru stoparea unor practici abuzive ale unui furnizor de energie

Stimate domnule președinte,

Stimate domnule ministru,

Concomitent cu problemele pe care le întâmpină consumatorii români de energie, determinate de creșterile excesive de prețuri, au apărut și alte fenomene negative, care pot fi catalogate ca abuzuri ale operatorilor economici din domeniu.

Într-o asemenea situație se află unul dintre cei mai mari operatori din județul Satu Mare – Delgaz Grid – și-a suspendat orice formă de asistență directă cu clienții. Zecilor de mii de clienți din Satu Mare le este furnizată numai alternativa de a interacționa cu o platformă electronică proprie, prin e-mail sau la un număr de telefon la care timpul de așteptare este și de peste 180 de minute. În acest fel, toate solicitările/reclamațiile consumatorilor sunt soluționate cu foarte mare întârziere sau nu sunt soluționate deloc, în condițiile în care problemele care apar în domeniul furnizării de energie trebuie soluționate de îndată.

Mai mult decât atât, suspendarea relației fizice cu clienții afectează toți consumatorii, dar cel mai puternic persoanele vârstnice care nu au capacitatea de a opera pe platforme electronice și nici resursele financiare pentru a telefona ore întregi la furnizor, de multe ori convorbirea fiind decuplată automat. Este evident că o asemenea decizie a operatorului Delgaz Grid urmărește sustragerea de la soluționarea rapidă a problemelor clienților.

Pentru că o asemenea situație este un abuz deosebit de grav, vă solicit, următoarele precizări: 

–         Ce sancțiuni pot fi aplicate furnizorului Delgaz Grid pentru suspendarea asistenței fizice cu proprii clienți și întârzierea soluționării reclamațiilor?

–         Ce măsuri aveți în vedere, astfel încât, în cel mai scurt timp, consumatorii Delgaz Grid să beneficieze de asistență fizică și de soluționarea rapidă a problemelor întâmpinate în relația cu acest operator?

Solicit formularea răspunsului în scris.

Cu înaltă apreciere,

Adrian-Felician COZMA

Deputat PNL”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente