Acasă Locale Stiri Satu Mare Deputatul Andreea Paul: "Taxele și impozitele locale vor crește de cinci ori...

Deputatul Andreea Paul: „Taxele și impozitele locale vor crește de cinci ori față de anii trecuți!”

 paul 012

Astăzi, la sediu CECAR, situat pe strada Rândunelelor nr. 3 din Satu Mare, deputatul Andreea Paul a avut o întâlnire cu contabilii din Satu Mare. Principalele teme dezbătute au fost prevederile noului Cod fiscal și aplicarea taxelor locale conturate de noua metodologie fiscală.

Deputatul Andreea Paul a participat în calitate de secretar general a comisiei de „Buget-Finanțe” din cadrul Parlamentului României. În prima parte a întâlniri a avut loc prezentarea noilor prevederi a Codului fiscal, iar apoi contabilii au fost invitați să adreseze întrebări legate de tema discutată.

Una dintre prevederile pozitive a noului Cod fiscal o reprezintă reducerea TVA, la 5 puncte procentuale, la cărți, manuale școlare, ziare, reviste, bilete pentru intrarea la evenimentele sportive, spectacole…etc. Anul trecut, propunerea Guvernului a fost de 9%, insă am introdus un amendament și am reușit reducerea TVA-ului la 5 puncte procentuale în cazul cărtilor, manualelor, biletelor pentru spectacole, etc.”, a declarat Andreea Paul. Aceasta a mai declarat și faptul că „principalele provocări și modificări pe care le aduce noul Cod fiscal. De la începutul acestui an avem și un nivel al TVA standard, de 20%, dar începând de anul viitor cota standard se reduce la 19%. Acest din urmă aspect este tot un rezultat pe care eu personal l-am introdus la Codul fiscal și am ținut foarte mult ca să revenim la 19 puncte procentuale”.

De asemenea, deputatul Andreea Paul cere Guvernului României două modificări ale Codului fiscal. Prima ar fi reducerea „nivelului” birocratic în cazul depunerii Formularului „008”, cea care vizează firmele care trec de plafonul celor neplătitoare de TVA, iar cea de a doua vizează introducerea opțională a plății contribuțiilor pentru sănătate, în cazul persoanelor care nu obțin venituri.

În prezentarea sa, aceasta a mai făcut referire și la nivelul taxelor și impozitelor locale, în oglinda noului Cod fiscal, precizând că acestea pot să crească în anumite situații, chiar și de cinci ori față de anii trecuți.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente