29.8 C
New York City
joi, iulie 7, 2022
AcasăLocaleDeputatul PNL, Adrian Cozma, a sesizat Prefectura privind proiectul parcării subterane din...

Deputatul PNL, Adrian Cozma, a sesizat Prefectura privind proiectul parcării subterane din Centru

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a organizat vineri dimineață o conferință de presă în fața Prefecturii Satu Mare de unde a anunțat că a făcut o sesizare către Instituția Prefctului în ceea ce privește procedura de concesionare a lucrărilor privind parcarea subterană din centrul municipiului Satu Mare.

Deputatul liberal a explicat că după ce a parcurs proiectul de hotărâre, a constatat mai multe elemente de nelegalitate.

Redăm întreaga declarație făcută de Adrian Cozma.

Așa cum zilele trecute am avut o poziție foarte clară în ceea ce privește această construcție, la fel cum consilierii locali PNL și-au exprimat punctul de vedere și în scris, și în timpul ședinței, față de acest obiectiv, după ce am parcurs hotărârea de consiliu și am vazut cum s-au derulat lucrurile, am sesizat mai multe nereguli cel puțin din punct de vedere al legalității privind această hotărâre de consiliu. Le-am depus la Prefectură, în atenția domnului prefect și aștept să se facă o analiză din punct de vedere juridic al acestei hotărâri de consiliu.

Din punctul meu de vedere, această hotărâre are mai multe elemente de nelegalitate și sunt convins ca specialiștii din cadrul Instituției Prefectului vor analiza și vor face ceea ce trebuie să facă.

Am văzut o poziție a domnului primar legată de acest proiect și vreau sa îi transmit încă o dată că Satu Mare, municipiul Satu Mare, este al sătmărenilor. Eu cred că după 32 de ani de când trăim într-o democrație în România și în Satu Mare, sătmărenii merită să se construiască o parcare de către Primăria Satu Mare, și îi atrag atenția primarului, și mai ales consilierilor locali chiar dacă sunt de la UDMR, că au fost aleși pentru a face lucruri pentru Satu Mare iar acest lucru implică inclusiv construcția unei parcări, străzi sau alte obiective pe care trebuie să le facă Primăria, nu pentru a concesiona.

Oradea, a construit în ultimii patru ani 5 parcări supraterane,sper să nu greșesc, în centrul orașului unde ora de parcare este 2,5 lei. În Satu Mare, parchezi lângă bordură, fără nicio construcție, plătești un euro plus TVA. Deci, lucrurile sunt destul de clare. Nu trebuie să facem mari eforturi ca să ne dăm seama pentru cine este pregătit acest proiect, dar aici nu vreau să intru încă în detalii, am depus plicul privind viitorul concesionar al acestei lucrări, presei. În momentul de față este clar că este avantajată o anumită firmă. Noi avem patru operatori hotelieri în centru, cu care nimeni nu a discutat iar aceștia sunt dezavantajați. Încă o dată, transmit Primăriei să revină asupra acestui proiect, să facă un proiect, și nu cu 100 locuri de parcare, noi avem nevoie de mult mai multe, iar celelate aspecte privind creionarea acestui proiect avantajează categoric o societate.

Povestea spusă că oricine poate să vină la licitație, este falsă căci nimei nu o să vină atâta timp cât parcarea este făcută cu două căi de acces către hotelul Dacia, cu lifturi stânga, dreapta. E clar că e făcută cu dedicație iar noi acest demers îl vom opri, din punct de vedere legal. Aștept poziția Instituției Prefectului.

Să nu se înțeleagă greșit, PNL Satu Mare nu este împotriva dezvoltării și îl invit pe domnul primar să se inspire de la alți primari liberari. În perioada următoare aștept să revină asupra deciziei, că nu-i târziu. Satu Mare nu este de vândut pe bucăți”, este mesajul transmis de deputatul PNL de Satu Mare.

Foto: Captură video ObiectivSM

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente