Acasă Locale Dezastru în Vama Petea! Timpii de așteptare sunt de ordinul zecilor de...

Dezastru în Vama Petea! Timpii de așteptare sunt de ordinul zecilor de minute

În cursul acestei nopți, în intervalul orar 01.00 – 06.00, traficul prin vămile Petea și Urziceni a fost sistat pentru toate mijloacele de transport. Măsura a fost luată din cauza efectuării unor lucrări de mentenanță la sistemul informatic maghiar.

Cu toate că în intervalul orar menționat cetățenii au avut posibilitatea de a tranzita prin celelalte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, în aceste momente la PTF Petea s-a format o coadă de așteptare extrem de lungă pe sensul de ieșire din țară destinat camioanelor.

Potrivit informațiilor obținute de reporterii https://www.jurnaluldesatumare.ro/, șoferii de TIR-uri au de așteptat cel puțin 150 de minute pentru a putea ieși din țară prin PTF Petea. Pe sensul de intrare timpul de așteptare este mai redus, 30 de minute.

Aglomerația din această dimineață era previzibilă, astfel că într-un comunicat emis ieri, autoritățile din ambele țări s-au angajat să i-a măsuri pentru fluidizarea traficului după ridicarea restricțiilor.

“Totodată, conducerea Inspectoratului Teritorial a Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei tine legătura permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului, care să vizeze inclusiv suplimentarea personalului de către partea ungară, precum şi deschiderea unor artere suplimentare pentru verificarea autovehiculelor”, au transmis polițiștii de frontieră sătmăreni.

Realitatea din vamă în aceste momente arată un trafic intens, anevoios, care se desfășoară pe o singură bandă. Atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire.

Foto: arhivă

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente