luni, decembrie 11, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smDezvelire de placă și lansare de carte la Doba 

Dezvelire de placă și lansare de carte la Doba 

Duminică, 13.08.2023, la Doba a avut loc un dublu eveniment: dezvelirea monumentului dedicat în cinstea eroului martir Nedelcu Bosânceanu și lansarea cărții ,,Doba pagini de monografie” scrisă de profesorii Carol și Lia Florica Koka.

În ceremonia de dezvelire a monumentului au vorbit: deputatul PNL Adrian Cozma, subprefectul Romeo Pop, primarul din Doba, Mihai Ghetina, Voicu Sichet, președintele Asociației ,,Eroii neamului”, colonelul Mihai Coșarcă, fiu al satului, care au reliefat importanța luptei pentru apărarea țării și neamului românesc, o pagină de eroism fiind scrisă chiar la Doba în 19 aprilie 1919.

Lansarea de carte a avut loc în Biserica Ortodoxă și în fața unei numeroase asistențe. Despre această importantă lucrare au vorbit: Felician Pop, Robert Laszlo, George Vulturescu, primarul Mihai Ghetina, Ștefan Coșearcă și în final, autoarea Lia Florica Koka. Momentele artistice au fost susținute de către, cantautorul Adrian Lupescu, corul de copii al Bisericii Ortodoxe Doba și Ionela Ungurean. 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente