marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocaleDin iubire față de semeni. Locuitorii din Călinești au donat sânge pentru...

Din iubire față de semeni. Locuitorii din Călinești au donat sânge pentru bolnavii din spitale

Campania de donare de sânge organizată în comuna Călinești Oaș s-a bucurat de un real succes. Văzând că la nivelul județului Satu Mare există mare nevoie de sânge, stocul fiind mereu insuficient, primarul Dinu Birtoc a solicitat conducerii Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare o deplasare în comună pentru recoltare de sânge.

Astfel, în cursul zilei de joi, 16 martie 2023, echipa mobilă a Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare a parcurs aproximativ 40 de km în beneficiul pacienților sătmăreni care au nevoie de transfuzii de sânge.

„Evenimentul organizat s-a bucurat de un număr mare de donatori de sânge. Mulţumim domnului primar Birtoc Vasile Dinu, domnului consilier David Cozmin şi persoanelor responsabile pentru implicarea de care au dat dovadă în organizarea acestei colecte mobile.

De asemenea, Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare le mulţumeşte donatorilor pentru gestul simplu, dar atât de însemnat pe care l-au făcut”, este mesajul transmis de conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare.

În cadrul acțiunii de la Călinești au donat sânge 37 de persoane printre care și angajați din primărie, evident, în frunte cu primarul gospodar Dinu Birtoc.

Doresc să mulțumesc celor 37 de persoane care au răspuns apelului umanitar lansat de Centrul de transfuzii Satu Mare și astăzi au donat sânge în cadrul acțiunii organizate la Primăria Călinești Oaș! Mulțumesc și doamnei doctor.Doinița Crișan și personalului medical care s-a deplasat în comuna noastră pentru recoltare”, transmite primarul comunei Călinești, Dinu Birtoc.

Pe această cale, edilul comunei anunță că o acțiune similară de recoltare de sânge va avea loc în cursul lunii iunie, data la care se va organiza fiind anunțată ulterior.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente