vineri, septembrie 29, 2023
AcasăUtileCursuri de formare profesională organizate de AJOFM

Cursuri de formare profesională organizate de AJOFM

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare va organiza in anul 2023, 34 de cursuri de formare profesională pentru beneficiarii de servicii de formare profesionale gratuite.

La aceste cursuri vor participa 476 persoane din care, 28 persoane sunt private de libertate din Penitenciarul Satu Mare. Aceste cursuri sunt organizate prin Cententrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj .

La fundamentarea programului județean de formare profesională pentru acest an s-a ținut cont atât de cererile de pe piața forței de muncă din județ cât și de solicitările șomerilor .

Vor fi organizate următoarele cursuri de calificare :

  •  De nivel 1 ( ajutor bucătar, ingrijitor spații verzi);
  •  De nivel 2 ( cameristă, îngrijitor bătrâni la domiciliu, lucrător calificat în culturi de câmp și legumicultură, lucrător comercial, tâmplar manual, viticultor);
  •  De nivel 3 ( bucătar, electrician constructor, instalator instalații tehnico sanitare și de gaz, mecanic auto, montator pereți și plafoane din gips carton, operator introducere, validare și prelucrare date);
  • Specializare ( competențe antreprenoriale, financiare și juridice, expert achiziții publice, referent resurse umane);
  • Transversale (competențe digitale, competențe de comunicare în limba română, competențe de bază de matematică, știință și tehnologie).

Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca și care doresc să urmeze un curs de formare profesională se pot adresa compartimentului de specialitate din cadrul Agenției Locale Satu Mare, componentă a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, strada Ion Ghica nr.36, telefon 0261/770237 și e-mail:[email protected].

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente