Acasă Sport National Dinamo a învins Rapid cu 3 la 0

Dinamo a învins Rapid cu 3 la 0

Sâmbătă ,Dinamo a câștigat cu 3-0 pe terenul Rapidului, la capătul unui meci în care a jucat încă din minutul 6 cu un om mai puțin, după eliminarea lui Nedelcearu.
Toate golurile „câinilor roșii” au fost marcate în inferioritate numerică. Scorul a fost deschis de Andrei Cordoș (38), majorat de Marius Alexe (82) și închis din penalty de Ștefan Bărboianu(90+3).
Cel mai important moment al startului de meci a venit în minutul 6, când Nedelcearu a greșit flagrant o pasă într-o zonă periculoasă, dându-i mingea în picior lui Buș, pe care apoi l-a faultat în marginea careului, din postura de ultim apărător. ArbitrulAlexandru Tudor l-a eliminat direct, iar giuleștenii păreau să poată profita de omul în plus. Au ratat puținele ocazii prin Florin Călin (16) și Alexandru Coman (28), iar șansa lui Bilinski (17) ar fi trebuit să dea un semnal de alarmă în defensiva giuleșteană.Andrei Cordoș a deschis scorul în minutul 38, marcând al doilea său gol în tricoul lui Dinamo cu o lovitură de cap, la capătul unei centrări expediate de Dorin Rotariu dintr-un corner de pe dreapta. Ratarea aceluiași Bilinski (45+1) a încheiat o primă repriză echilibrată, dar tranșată de „câinii roșii”.
Alexandru Coman a mai ratat o șansă de gol pentru alb-vișinii, la 10 minute de la reluare, apoi giuleștenii au cedat și ocaziile au început să curgă pentru echipa care a jucat cu un om mai puțin: Cordoș a fost la un pas de dublă, dar Drăghia s-a opus excelent (64), apoi Alexe – intrat pe teren în minutul 57 – a zguduit bara, la capătul unui contraatac supersonic al echipei lui Stoican (75). Până la urmă, fotbalistul revenit în această vară după o accidentare serioasă la genunchi și-a treut și el numele pe lista marcatorilor, punctând cu un șut la colțul lung, după ce a fost lăsat singur cu portarul.
În prelungiri, Ioan Mera l-a faultat în careu pe Grecu (și el intrat pe final, în minutul 81) și arbitrul a acordat penalty. Bărboianu a transformat lovitura de la 11 metri și a închis tabela la 0-3, semnând al doilea succes consecutiv al lui Dinamo în campionat, acolo unde „câinii roșii” au pierdut o singură dată. Rapid are o victorie și 4 înfrângeri în ultimele 5 etape.
A fost duelul cu numărul 109 în prima ligă între Rapid și Dinamo.
Bilanțul meciurilor dintre Rapid și Dinamo
37 de victorii pentru Rapid
49 de victorii pentru Dinamo
23 de remize

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente