Acasă Locale Stiri Satu Mare Dinu Birtoc: „Situația nu este una deloc roz pentru primăria Călinești-Oaș”

Dinu Birtoc: „Situația nu este una deloc roz pentru primăria Călinești-Oaș”

Vasile-Birtoc

Gunoiul nu mai incape sub pres in Calinesti- Oas. Oricat incearca primarul Copil sa ascunda adevarul, acesta iese la iveala. Desi acesta neaga faptul ca primaria Calinesti-Oas este intr-o situatie dezastruoasa, actele vorbesc in locul dansului. Votul pe care acesta l-a primit de la locuitorii comunei nu mai inseamna nimic pentru marele primar, batandu-si joc de toti cetatenii, mintindu-i fara pic de rusine.

Nu trebuie sa va intrebati de ce nu are curaj primarul Gheorghe Copil sa apara public si sa prezinte situatia comunei. Este clar ca acest lucru l-ar costa capul, pentru ca locuitorii din Calinesti Oas nu accepta ca cineva sa se joace asa cu banii lor si cu viitorul copiilor lor. Nu doar ca bugetul propriu este folosit fara cap si coada, exemplele fiind multiple si prezentate public cu alte ocazii, dar primarul se crede mai destept si decat organismele Uniunii Europene. Fondurile europene derulate prin planul national de dezvoltare rurala. Proiectul care cuprinde cei aproximativ 7 km de drum, canalizare si gradinita, in valoare de 2,5 milioane de euro este unul necesar, dar unul care a fost facut in bataie de joc. Acesta a primit finantare integral, fondurile uniunii europene insemnand 80% iar cele ale statului roman 20%, dar din lipsa de profesionalism si diferite smecherii acum primaria comunei Calinesti Oas are conturile blocate. Desi Gheorghe Copil afirma ca acest lucru nu este adevarat, actele sunt cele care vorbesc de la sine.

Prima instiintare primita pe cale oficiala de catre administratia publica din Calinesti Oas este data cu 30.10.2014, adresata de catre Ministerul Finantelor publice prin serviciul orasenesc Negresti Oas. Prin acest act se avertiza faptul ca primaria figureaza cu sume de plata pentru care s-a inceput executarea silita in temeiul titlurilor executorii. Suma care se aducea in discutie era de 4.357.754,61, pentru care era dat un termen de plata de 15 zile. In data de 04.12.2014 de executarea silita a fost instiintata si trezoreria Negresti Oas, in textul documentului fiind mentionat “ se indisponibilizeaza de indata, sumele existente, precum si cele viitoare provenite din incasarile zilnice in conturile in lei si/sau valuta deschise la unitatea dumneavoastra de catre debitorul COMUNA CALINESTI- OAS”. Aceeasi instiintare a primit-o o zi mai tarziu si CEC Bank SA. In acest sens e usor de inteles ca toti banii, toate taxele si toate impozitele platite de cei din Calinesti sunt retinute pentru a plati greselile si prostia primarului care s-a crezut mai presus decat lege.

O cerere de executare silita exista si din partea Fondului de garantare a a creditului Rural – IFN, cel care cere proprirea pe conturi pentru recuperarea sumei de 4.996.220, cealalta parte din acelasi proiect, dupa cum urmeaza : “ Solicitam executarea silita mobiliara prin poprire pe conturile COMUNEI CALINESTI-OAS, conform dispozitiei Codului de procedura Civila, si art. 2431 din Codul Civil, pentru suma de 4.996.220 lei, platita cu titlul de garantie in baza Scrisorii de Garantie pentru restituirea avansului nr. IG113305947/22.11.2011”

Este usor de inteles pentru toata lumea ca situatia nu este una deloc roz pentru primaria Calinesti Oas, singurul vinovat fiind primarul comunei, cel care a intrecut orice limita a bunului simt si pur si simplu s-a jucat cu increderea si banii cetatenilor din localitate. Acesta nu s-a consultat niciodata cu consiliul local, cu cei alesi de cetateni sa ii reprezinte, luand toate deciziile dupa propriul plac, considerand ca este mai presus de orice institutie cu abilitati de control. Toate cele invocate mai sus, impreuna cu alte acte doveditoare pot fi puse la dispozitia oricui doreste sa se asigure de veridicitatea informatiilor. Pe actele de sechestru asupra bunurilor mobile si a celor immobile exista semnatura primarului, deci acesta nu mai poate afirma ca nu a fost anuntat de intreg procesul, cand si-a dat singur acordul.

Institutiile cu rol de conducere si supraveghere din judet, mai exact Consiliul Judetean si Prefectura ar trebui sa intervina si sa asigure oamenii ca greselile si tupeul primarului nu se va rasfrange asupra locuitorilor nevinovati ai comunei. Acestea cunosc prea bine situatia, dar pana acum au ascuns gunoiul sub pres. E momentul ca cetatenii sa fie pusi la siguranta de toate intelegeri ascunse.

Cu respect,

Dinu Birtoc

Viceprimar Comuna Calinesti Oas

- Advertisment -

Cele mai populare

„Nu pot înțelege blazarea!” Interviu cu Părintele Protosinghel Teofan Popescu

În anii `90, o mână de studenți lipsiți de mijloace materiale, dar având credință și dragoste de neam, au înființat ASCOR-ul București...

Modificarea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19

Guvernul urmează să adopte în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de...

Discursul de adio al lui Donald Trump

Preşedintele în exerciţiu Donald Trump a declarat marți, în discursul său de adio, că a dus cele mai grele bătălii în timpul...

Suportă orice necaz având nădejde

Încercarea sufletului cu diferite necazuri se face cu îngăduința lui Dumnezeu, ca să se arate tuturor sufletele care iubesc cu adevărat pe...

Comentarii recente