Acasă Locale Stiri Satu Mare Dinu Patriciu va fi înmormântat în România

Dinu Patriciu va fi înmormântat în România

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a decedat în 19 august, într-o clinică din Londra, va fi înmormântat în România, cel mai probabil la Cimitirul Bellu, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate familiei acestuia.

„În mod cert va fi înmormântat în România, probabil la Bellu, unde familia are o capelă”, au spus sursele citate.

Conform acelorași surse, nu a fost stabilită data la care va avea loc înmormântarea lui Dinu Patriciu, pentru că nu se știe când vor fi încheiate formalitățile la Londra pentru ca trupul neînsuflețit al omului de afaceri să fie adus în România.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani, pe 19 august, într-o clinică londoneză.

„Dinu Patriciu a murit înconjurat de membrii familiei, în urma unei infecții pulmonare, pentru care fusese spitalizat în ultimele zile”, potrivit unui comunicatul remis MEDIAFAX la momentul respectiv de familia Patriciu.

Conform comunicatului, funeraliile lui Dinu Patriciu vor avea loc în cercul restrâns al familiei.

„Pe această cale, familia face un apel îndoliat la respectarea dorinței defunctului, ca ultimul său drum să ocolească neînțelegerile, lipsa de decență și agresivitatea de care acesta a avut prea mult parte în ultimii ani de viață și suferință”, se mai spunea în comunicatul familiei Patriciu.

Dinu Patriciu suferea de mai mulți ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Medicul curant al lui Dinu Patriciu, Mihai Voiculescu, a declarat că omul de afaceri a fost extrem de supărat după eșecul suferit în afacerea lanțului de magazine Mic.ro și i s-a înrăutățit astfel boala, dar și că și-a periclitat sănătatea din cauza stilului de viață, în special a alimentației.

Mihai Voiculescu a mai spus că Patriciu a murit la Spitalul Royal Free din Londra, cel mai probabil din cauza unei infecții după transplantul de ficat.

Dinu Patriciu, fondator al PNL și cel care a înființat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită și vândută vreodată de un antreprenor român, a fost prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

Patriciu a avut afaceri în domeniile petrolier, bancar, imobiliar și media. Omul de afaceri deținea active imobiliare în Germania, Suedia și Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Adrian Albu și-a dat azi demisia de la conducerea PNL Satu Mare

Se anunță noi începuturi pentru PNL Satu Mare. Adrian Albu și-a dat demisia din funcția de președinte al Organizației Județene PNL....

Primul liceu din județ care se închide

Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” din Turț a adoptat scenariul roșu, în urma multiplelor cazuri de COVID 19 confirmate pe raza comunei. Astfel,...

Muzeul din aer liber al Branului este la un pas de închidere

Muzeul Satului Brănean și-ar putea închide în curând porțile, după ce a pierdut două treimi din teren într-un proces deschis de ginerele...

Harry Brauner și sătmărenii

Printre folcloriștii care s-au aplecat asupra folclorului sătmărean se numără și Harry Brauner. Născut la 24 februarie 1908 la Piatra Neamț într-o...

Comentarii recente