29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăLocaleNationaleDisponibilizări la CFR Marfă: 2.500 de angajați rămân fără loc de muncă

Disponibilizări la CFR Marfă: 2.500 de angajați rămân fără loc de muncă

Consiliul de Administrație al CFR Marfă a început la finele lunii martie procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariați, în conformitate cu angajamentele față de FMI, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, s-a întâlnit joi cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale, care au cerutinformații actualizate privind stadiul procesului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA și situația arieratelor. „Ministrul Dan Șova a prezentat oficialilor faptul că în data de 28 martie 2014, conform angajamentului către FMI, Consiliul de Administrație al CFR Marfă a demarat procedurile de disponibilizare a unui număr de 2.500 de salariați. De asemenea, ca măsuri pentru reducerea arieratelor, până la sfârșitul lunii martie au fost compensate creanțele CET-urilor în suma de 87,4 milioane lei, a fost casat și valorificat materialul rulant și ieșit din exploatare, au fost încheiate contracte noi și au încetat prestațiile către clienții care au arierate la CFR Marfă. Ministrul Dan Șova a supus atenției reprezentanților organismelor financiare internaționale faptul că, la ora actuală, CFR Marfă nu înregistrează arierate la bugetul general consolidat și nici la furnizorii de energie”, se arată într-un comunicat al instituției.

Guvernul s-a angajat față de FMI la o restructurare agresivă a companiei CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă din România, și continuarea procesului de privatizare cu un investitor strategic.

Potrivit proiectului bugetului de venituri și cheltuieli pentru 2014, CFR Marfă va renunța la 2.500 de angajați în acest an, estimând că în cadrul companiei vor mai rămâne 6.376 de salariați. Documentul lansat în noiembrie prevede cheltuieli cu plăți compensatorii aferente disponibilizărilor de 16,8 milioane lei.

  • Ministrul Transporturilor a adus în atenție, în cadrul întâlnirii de joi, și situația restructurării CFR Călători.

„În data de 18 martie 2014, CFR Călători a plătit furnizorii de energie electrică ai CNCF CFR SA, diminuându-se astfel datoria către companie. De asemenea, arieratele către CNCF CFR SA vor fi diminuate până la data de 15 aprilie, CFR Călători urmând să le plătească din cea de-a doua tranșă a împrumutului acordat prin Ordonanța 8/2013”, a declarat Șova, citat în comunicat.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente