Acasă Utile Dispozitivul care poate să prevadă data morții

Dispozitivul care poate să prevadă data morții

Oamenii de știință britanici au creat un test laser care este capabil să estimeze numărul de ani pe care orice persoană îi mai are de trăit, informează topsante.com.

Acest test non-invaziv analizează felul în care organismul se „deteriorează” odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetătorii de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie au creat un dispozitiv de forma unei brățări care analizează celulele sangvine prin intermediul pielii. Aceste celule minuscule endoteliale reprezintă un indicator-cheie pentru sănătatea oricărei persoane.

Inventatorii dispozitivului spun că pot să stabilească persoanele care îmbătrânesc mai repede decât ar fi normal și pot să identifice în același timp cazurile de cancer și demență.

Aneta Stefanovska, coordonatoarea proiectului, a declarat: „Acest test va fi disponibil destul de repede pentru toată lumea, pentru a fi folosit acasă. Sper că el îi va încuraja pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor”.

Stefanovska a brevetat deja acest dispozitiv împreună cu cercetătorul Peter McClintock, care a declarat: „Ne-ar plăcea ca aceste teste să ajungă în cabinetele medicilor generaliști. Ar fi un instrument extrem de prețios pentru medici”.

Profesorul britanic a spus că este esențial ca testul să fie utilizat cu mult discernământ, adăugând: „Dacă observați că îmbătrâniți prea repede, ați putea să vă ameliorați stilul de viață și să adoptați obiceiuri alimentare și sportive sănătoase, evitând o atitudine fatalistă”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Durerile lombare s-au agravat în pandemie. Ce e de făcut?

Durerile lombare puternice apar din cauza statului pe scaun multe ore și a lipsei de mișcare. Ce putem face? Iată sfatul kinetoterapeutului...

Adrian Cozma: Noul sediu al Prefecturii ,,poate fi finalizat în acest an’’

Peste 3,7 milioane lei pentru noul sediu al Prefecturii Satu Mare. Banii au fost alocați pentru modernizarea zonei de pașapoarte, permise, înmatriculări. ,,Angajații...

Bugetele multor instituții, votate în Comisii. Supărare la bugetul CNA

S-au votat aproape articolele proiectului legii bugetului de Comisiile reunite de buget-finanțe. Pe bugetul CNA au fost discuții că nu ajung de funcționare. În ceea...

Angela Merkel: Paşapoartele de vaccinare anti-Covid posibil să fie disponibile înaintea verii

Certificatele digitale de vaccinare care permit oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, probabil vor fi disponibile înaintea verii,...

Comentarii recente