Acasă Utile Dispozitivul care poate să prevadă data morții

Dispozitivul care poate să prevadă data morții

Oamenii de știință britanici au creat un test laser care este capabil să estimeze numărul de ani pe care orice persoană îi mai are de trăit, informează topsante.com.

Acest test non-invaziv analizează felul în care organismul se „deteriorează” odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetătorii de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie au creat un dispozitiv de forma unei brățări care analizează celulele sangvine prin intermediul pielii. Aceste celule minuscule endoteliale reprezintă un indicator-cheie pentru sănătatea oricărei persoane.

Inventatorii dispozitivului spun că pot să stabilească persoanele care îmbătrânesc mai repede decât ar fi normal și pot să identifice în același timp cazurile de cancer și demență.

Aneta Stefanovska, coordonatoarea proiectului, a declarat: „Acest test va fi disponibil destul de repede pentru toată lumea, pentru a fi folosit acasă. Sper că el îi va încuraja pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor”.

Stefanovska a brevetat deja acest dispozitiv împreună cu cercetătorul Peter McClintock, care a declarat: „Ne-ar plăcea ca aceste teste să ajungă în cabinetele medicilor generaliști. Ar fi un instrument extrem de prețios pentru medici”.

Profesorul britanic a spus că este esențial ca testul să fie utilizat cu mult discernământ, adăugând: „Dacă observați că îmbătrâniți prea repede, ați putea să vă ameliorați stilul de viață și să adoptați obiceiuri alimentare și sportive sănătoase, evitând o atitudine fatalistă”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente