Acasă Utile Dispozitivul care poate să prevadă data morții

Dispozitivul care poate să prevadă data morții

Oamenii de știință britanici au creat un test laser care este capabil să estimeze numărul de ani pe care orice persoană îi mai are de trăit, informează topsante.com.

Acest test non-invaziv analizează felul în care organismul se „deteriorează” odată cu înaintarea în vârstă.

Cercetătorii de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie au creat un dispozitiv de forma unei brățări care analizează celulele sangvine prin intermediul pielii. Aceste celule minuscule endoteliale reprezintă un indicator-cheie pentru sănătatea oricărei persoane.

Inventatorii dispozitivului spun că pot să stabilească persoanele care îmbătrânesc mai repede decât ar fi normal și pot să identifice în același timp cazurile de cancer și demență.

Aneta Stefanovska, coordonatoarea proiectului, a declarat: „Acest test va fi disponibil destul de repede pentru toată lumea, pentru a fi folosit acasă. Sper că el îi va încuraja pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor”.

Stefanovska a brevetat deja acest dispozitiv împreună cu cercetătorul Peter McClintock, care a declarat: „Ne-ar plăcea ca aceste teste să ajungă în cabinetele medicilor generaliști. Ar fi un instrument extrem de prețios pentru medici”.

Profesorul britanic a spus că este esențial ca testul să fie utilizat cu mult discernământ, adăugând: „Dacă observați că îmbătrâniți prea repede, ați putea să vă ameliorați stilul de viață și să adoptați obiceiuri alimentare și sportive sănătoase, evitând o atitudine fatalistă”.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente