sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăDivertismentDistractie si voie buna la Ziua orasului Tasnad

Distractie si voie buna la Ziua orasului Tasnad

 Joi, 15 august, pentru tășnădeni este motiv de distracție. Puțin după ora 13,  s-a dat startul manifestărilor organizate cu ocazia celei de a XV-a ediții a Zilei orașului Tășnad. Sărbătoarea este pregătită de Primăria și Consiliul Local Tășnad. Formația Bere Gratis și Zoltan Erika vor fi capete de afiș la Ziua Tășnadului. La ora 13 și 15 minute, la Muzeul Orășenesc a fost vernisată expoziția “Săpăturile arheologice de la Tășnad – un deceniu de activitate”. Deschiderea oficială este programată pentru ora 14, când sunt așteptate la sărbătoare și oficialitățile județene. Alocuțiunile oficiale au fost precedate de intonarea de către Dj Ady (Adrian Bilanici) a imnului orașului. Apoi pe scenă au  evoluat  minoretele coordonate și pregătite de Anita Tarția. De la ora 14 și 30 de minute  dans codrenesc copiii de la Grădinița cu Program Prelungit – coordonați de educatoarea Nicoleta Foldeși. Este vorba despre Ansamblul “Flori de codru”. Au fost prezentate momente precum: Călușar ardelenesc – evoluție a elevilor de la Școala Gimnazială Tășnad, coordonator prof. Nicoleta Foldeși, dans popular maghiar pregătit de educatoarele Barabas Iutka și Orosy Ana; dans popular german – coordonator formație educatoarea Czumbil Hildegard; dans popular maghiar pregătit de Porcsmali Ecaterina; dans codrenesc coordonat de Foldeși Nicoleta de la Școala Gimnazială Tășnad; tot Foldeși Nicoleta, ajutată de Maria Foriș au pregătit – Twist – grupa mică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Tășnad.

Ansamblul “Codrulețul”, coordonat de profesoara Adriana Hărdălău va evolua începând cu ora 15 și 40 de minute. De la 15 și 50 de minute veți ziua orasului tasnad deschidereputea urmări formația de dansuri populare maghiare coordonată de Kasa Zsolt și Kasa Melinda. De la ora 16 și 20 de minute  suita de dansuri țigănești, dupa muzică rap cu Varga Csilla și Lieb Erno, sub coordonarea profesoarei Schmidt Maria. Sub aceeași baghetă, de la ora 17, au evoluat  formația de dansuri Gemeisam a Forumului Democrat German (FDG) din Tășnad.

Grupul vocal Maestoso dirijat de Maria Schmidt, formația de dansuri Ehepaare a FDG Tășnad, iar de la ora 17 și 50 de minute Bechslash – muzică rock prezentată de elevi ai Liceului Tehnologic Tășnad, sub coordonarea lui Pakai David. De la ora 18 și 10 minute spectacol de gală al Festivalului de muzică ușoară și folk – coordonator prof. Daniel Moldovan. Muzică ușoară a fost  prezentata de la ora 19 și 15 minute Pogacsas Zsuzsanna-Vep, iar de la la 19 și 50 de minute veți putea urmări concertul Daggu Project (Berlin – Germania). Lorena Foldeș vă propune muzică ușoară de la ora 20 și 30 de minute, iar de la ora 21 veți putea asculta muzică populară cu Mariana Anghel. De la 21 și 50 de minute va susține un recital Zoltan Erika din Ungaria. Concertul Bere Gratis este programat la ora 23, iar la ora 24 focuri de artificii.
Locul de desfășurare a manifestărilor este Piața Mare din Tășnad

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE DE LA ZIUA ORASULUI

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente