29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleDoar 61 de ucraineni au solicitat statut de azilant. Concluziile prefectului Radu...

Doar 61 de ucraineni au solicitat statut de azilant. Concluziile prefectului Radu Roca


Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a susținut luni, 28 februarie 2022, o conferință de presă în care a prezentat situația de la punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare. De asemenea, prefectul a făcut precizări referitoare la numărul de refugiați ucraineni care au solicitat ajutor autorităților județene. 

Prefectul Radu Roca a făcut o vizită în toate punctele de trecere a frontierei din județ și a prezentat în fața jurnaliștilor situația din teren.

Conform acestuia, până la ora conferinței de presă ( ora 14:00), doar 61 de persoane au solicitat statut de azilant la intrarea în judetul Satu Mare. Dintre acestea, doar 31 de persoane au fost direcționate către Centrul de Azilanți de la Șomcuta Mare, județul Maramureș.

”Alături de celelalte instituții din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Primăria Halmeu, am văzut starea de fapt în Vama Halmeu și am găsit câteva lipsuri: lipsa toaletelor ecologice, lipsa organizării, vine lumea și vrea să ofere ceva celor care vin și nu pot. Lipsa de asistență sanitară”, a precizat prefectul.

În urma vizitei prefectului, a fost rezolvată lipsa punctelor sanitare în vama Halmeu dar a fost reglementată și situația voluntarilor și a pachetelor ce se distribuie acolo.

“Am luat legătura cu o firmă care închiriază toalete și de mâine le vor duce acolo. Împreună cu Primăria Satu Mare, care au două corturi mari, vom monta unul în Vama Halmeu, pentru a oferi toate acele produse și pachete de intemperii. Toate aceste activități vor fi si sub coordonarea Crucii Roșii. Cantitățile mult mai mari de produse se vor depozita într-un depozit cu un spațiu adecvat”, a mai precizat Radu Roca.

Potrivit acestei declarații, acțiunile de preluare și distribuție a pachetelor umanitare către ucraineni, se va face de acum doar prin intermediul filialei Satu Mare, Crucea Roșie. 

Așa cum am transmis și în articolele anterioare, cei mai mulți cetățeni ucraineni care intră în țara noastră, sunt în tranzit. Majoritatea se îndreaptă spre țări din Europa de Vest. 

”Timpii de ieșire din țară au crescut deși se lucrează pe șase benzi la ieșire și cinci pe pe ieșire în PTF Petea. La Urziceni se lucrează pe trei artere, atât la intrare cât și ieșire. Poliția de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructură. Dar totul depinde de Poliția de Frontieră maghiară, care trebuie să asigure și personalul necesar”, a declarat prefectul Radu Roca.


- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente