Acasă Locale Dragostea e oarba, dar nu pe capota masinii si beat

Dragostea e oarba, dar nu pe capota masinii si beat

Polițiștii Biroului Rutier au sancționat luni, 29 iulie a.c., doi tineri, de 23 și 29 de ani, ce au încălcat normele legale privind circulația pe drumurile publice și au manifestat o conduită contrară normelor de conviețuire socială. Tânăra de 23 de ani, din Satu Mare, conducea autoturismul în centrul municipiului, în Piața Libertății și pe Strada Păstrăvului, transportându-l pe capota portbagajului pe bărbatul de 29 de ani, din Călinești-Oaș, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătoarea auto a fost sancționată de polițiști cu o amendă de 480 de lei, conform prevederilor H.G. 1391/2006, ce interzic transportarea persoanelor în stare de ebrietate pe platforma ori caroseria autovehiculului.

Pornind de la premisa că fiecare cetățean are obligația de a avea un comportament civic, moral și responsabil, pentru promovarea unor relații civilizate în viața cotidiană, polițiștii i-au aplicat o sancțiune contravențională și tânărul de 29 de ani. Acesta a fost amendat cu suma de 400 lei conform prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a liniștii și ordinii publice.

De asemenea, în cadrul acțiunilor rutiere de luni a fost depistat și un șofer de 36 de ani, din județul Alba, care conducea autoturismul deși avea permisul reținut.

 

 

 

 

Ioan T. a fost oprit în trafic, în localitatea Ghilești, de polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală, constându-se în urma verificărilor că bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pentru comiterea altei infracțiuni la regimul circulației, eliberându-i-se dovadă fără drept de conducere.

Șoferul este anchetat acum de polițiști pentru comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul reținut.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente