Acasă Stiri Carei Drumul Grădina Viilor din Carei, asfaltat în bătaie de joc pe Bani...

Drumul Grădina Viilor din Carei, asfaltat în bătaie de joc pe Bani Europeni. Primăria dă din umeri

masterplan-asfalt-11gradina-viilor

În ajun de Crăciun, în Grădina Viilor se asfalta de zor. Lucrările de asfaltare au fost executate de firma SC Samcif SA, și se doreau a încheia proiectul de investiții pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în mun.Carei de către Apaserv Sa Satu Mare. La 2 luni de la asfaltare, drumul  se macină și se deteriorează văzând cu ochii.

Numeroși cititori care stau în zonă ne-au solicitat să ne deplasăm pentru a vedea calitatea lucrărilor efectuate.

Imaginile vorbesc de la sine.

Rigolele  de scurgere a apei au fost integral astupate în urma lucrărilor efectuate. O simplă  verificare din partea Primăriei careiene a evoluției lucrărilor în perioada de execuți a acestora ar fi scutit locuitorii de neplăceri și  firma executantă de cheltuieli suplimentare.

Sau poate a fost în așa fel gândit totul ca să fie remediate…neconformitățile taman înainte de alegerile unde primarul este candidat ?  S-au mai văzut cazuri…

În cursul lunii ianuarie 2016, a fost desemnată o Comisie de Recepție pentru a prealua lucrarea. Din Comisie au făcut parte Florica Marchiș și Minacs Brigitta de la apaserv Satu Mare, Sorin Oprea de la secția Carei, Victor Câmpean de la ISC și Petho Yvette din partea Primăriei Carei.

Aceasta din urmă a declarat că a semnalat numeroase nereguli și că a fost acordat  un termen de….90 de zile pentru remedierea acestor neconformități. În mod normal, toate aceste remedieri trebuiesc făcute de către executant și nu de către municipalitatea careiană.  În loc de specialiști, primarul a angajat ca și consilieri personali jurnaliști din presa maghiară care sunt mai atrași de mirosul de kurtos kalacs  și bilețele din scările de bloc decât de problemele reale cu care se confruntă careienii ce nu fac parte din grupul de interes din jurul primăriei.

Proiectul de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA), este derulat de SC Apaserv Satu Mare SA în perioada 2011-2015.

Lucrările  de construcții și reabilitare rețele de apă și canalizare în municipiul Carei  sunt realizate în baza unui contract în valoare de  25.914.315,28 lei fără TVA. Durata de execuție a contractului semnat în data de 09.10.2014 este de 16 luni.  Contractorul este asocierea  dintre SC Saminstal SRL,  SC Poszet SRL,  Keviep Epitoipari es Kereskedelmi KFT   și  SC Viakon Drum SRL.

Contribuabilii careieni nemulțumiți de calitatea lucrărilor  pot acționa în instanță primăria pentru drumurile de coșmar pe care sunt nevoiți să circule către locuințele lor pentru care plătesc impozite.

samcif-sa-apaserv-masterplan masterplan-asfalt-gradina-viilor masterplan-asfalt-12gradina-viilor masterplan-asfalt-11gradina-viilor

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente