29.8 C
New York City
marți, iulie 5, 2022
AcasăEconomico-socialDupă ce a fost marginalizată de colegi, o fetiță cu sindrom Down...

După ce a fost marginalizată de colegi, o fetiță cu sindrom Down a fost dusă la școală de președintele țării

Președintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, este autorul unui gest care a făcut înconjurul lumii. După ce o fetiță de 11 ani, care suferă de sindrom Down, a fost lăsată singură în clasă pe motiv că este agresivă cu ai ei colegi, președintele Macedoniei de Nord a dus-o de mână la școală într-un gest de susținere.

Într-un gest de susținere, luni, 7 februarie 2022, preşedintele Stevo Pendarovski a dus-o pe micuţa Embla la şcoala unde învață, în orașul Gostivar, situat la 70 de kilometri de capitala Skopje. Fetița a rămas singură în clasă după ce părinții colegilor ei nu i-au mai lăsat pe copiii să meargă la școală pe motiv că Embla este agresivă, scrie Libertatea.

Într-o postare publicată pe Facebook, Stevo Pendarovski a spus că sunt inacceptabile comportamentele celor care pun în pericol drepturile copiilor, în special când vine vorba de cei cu o dezvoltare atipică.

„Copiii cu dezvoltare atipică nu trebuie doar să se bucure de drepturile lor, ci şi să se simtă egali şi bineveniţi în lumea care le aparţine în mod natural, băncile şi curtea şcolii”, a scris pe Facebook preşedintele Pendarovski.

Președintele Macedoniei de Nord a mers și acasă la familia Emblei unde a discutat cu părinţii ei despre lupta pe care aceștia o duc cu prejudecăţile celor din jur, când vine vorba despre dezvoltarea copilului lor.

„Este obligaţia noastră, ca stat, dar şi ca indivizi, iar elementul-cheie în această misiune comună este empatia”, a spus preşedintele nord-macedonean. „Va ajuta copiii precum Embla, dar ne va ajuta şi să învăţăm de la ei cum să ne bucurăm cu adevărat, să împărtăşim şi să fim solidari. În această societate suntem cu toţii egali”, a mai precizat preşedintele.

În urma intervenției președintelui, conducerea şcolii a reacţionat rapid, iar Comisia pentru protecţia copilului a decis deschiderea unei proceduri în cazul Embla.

Sursa foto: Facebook / Stevo Pendarovski

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente