joi, februarie 29, 2024
AcasăLocaleE posibilă o reducere a taxei de viză pentru cetățenii români din...

E posibilă o reducere a taxei de viză pentru cetățenii români din Republica Moldova

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David, a declarat, miercuri, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului, că este posibi

„Este mai degrabă posibilă reducerea acestei taxe, chiar dacă România este parte a regimului de vize Schengen, ceea ce înseamnă că ne conformăm și ne aliniem unor standarde privind emiterea acestor vize. Eu socotesc că este necesar. Suntem în analiză privind posibilitatea măcar a unor reduceri pentru vizele eliberate cetățenilor romani din Republica Moldova. După o analiză la nivelul ministerului, în concordanță cu procedurile europene vom putea să dăm un răspuns. Eu cred că în această toamnă putem să avem o analiză privind posibilitatea reducerii costurilor de viză”, a declarat Cristian David, răsunzând unei întrebări.

Ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni a mai spus că, în contextul întăririi legăturilor dintre România și românii din afara granițelor, „poate fi luată în considerare o simplificare a procedurilor de acordare a cetățeniei”.

Potrivit acestuia, legătura prin cetățenie „este, până la urmă, singura legătură trainică și solidă pe care românii din afara granițelor o pot avea cu România”.

lă o reducere a taxei de viză pentru cetățenii români din Republica Moldova.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente