Acasă Locale Stiri Satu Mare Educație Rutieră la Liceul cu Program Sportiv

Educație Rutieră la Liceul cu Program Sportiv

politia

Luni, 16 februarie 2015, polițiștii au organizat activități de prevenire a accidentelor rutiere în rândul elevilor din ciclul primar.

Activitățile au fost susținute de către inspector principal Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, la Liceul cu Program Sportiv. Astfel, elevii claselor a III-a, respectiv a IV-a, au aflat de la reprezentanta Poliției cum trebuie să circule corect pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere în calitate de pietoni, dar și regulile pe care trebuie să le respecte când sunt pasageri.

Materialele prezentate într-o formă atractivă au evocat diverse situații în care copiii se pot regăsi în trafic, fiecare dintre acestea fiind analizată împreună cu elevii. Cei mici s-au dovedit receptivi și foarte dispuși să împărtășească din experiențele lor personale sau ale celor apropiați, recunoscând o serie de greșeli pe care le fac copiii, dar chiar și adulții în traficul rutier. Astfel, ei au realizat că simpla cunoaștere a regulilor de circulație nu este suficientă pentru a ne proteja viața și sănătatea, ci doar respectarea acestora.

Pentru a înțelege mai bine consecințele accidentelor rutiere, elevilor le-a fost prezentat un film educativ, care i-a făcut să conștientizeze importanța respectării unor reguli pe care, adeseori, tind să le eludeze, cum sunt: portul centurii de siguranță, ocuparea de către copii a locurilor din spate ale mașinii, mersul cu bicicleta pe drumurile publice (permis de legislație doar după împlinirea vârstei de 14 ani), dar și a celor privind traversarea corectă (niciodată prin fața sau prin spatele unui autobuz oprit în stație), ori circulația pe drumurile fără trotuare (pe partea stângă a carosabilului, în sensul direcției de mers).
Activitățile de educație rutieră, coordonate la nivelul școlii de directorul acestei unități de învățământ, prof. Marciuc Gheorghe și de consilierul școlar, prof. Turtoi Timea, s-au bucurat de interesul copiilor, aceștia manifestându-și dorința de a fi implicați și pe viitor în astfel de acțiuni, pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru ziua când vor îmbrăca o altă calitate în traficul rutier, devenind ei înșiși bicicliști, șoferi sau chiar polițiști rutieri.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente