29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareEducație rutieră – o temă preferată de elevi în Școala Altfel

Educație rutieră – o temă preferată de elevi în Școala Altfel

Educația rutieră a copiilor rămâne o problemă de interes pentru polițiști, informațiile primite de elevi de la aceștia venind în completarea cunoștințelor pe care copiii le-au dobândit în familie sau în grădinița.

Această a fost și tema zilei de 9 aprilie, când în cadrul săptămânii Școala Altfel, polițiștii au răspuns invitației de a participa la întâlniri cu cei mai mici elevi. Astfel, la Școala Gimnazială Grigore Moisil, elevii clasei pregătitoare A, coordonați de doamna învățătoare Bilanici Monica au fost provocați să identifice comportamente corecte vs. greșite ale unor copii în trafic prezentate în imagini de inspector Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și subcomisar Lodină Violin din cadrul Serviciului de Ordine Publică. În cadrul aceseiași activități copii au urmărit un film educativ din care au putut învăța care sunt consecințele accidentelor rutiere, evenimente rezultate în cazul nepurtării centurii de siguranță, a traversării neregulamentare precum și în alte situații în care copiii pot deveni victime ale propriilor greșeli.

O activitate similară s-a desfășurat și cu elevii din clasa a II-a B a Școlii Gimnaziale Grigore Moisil, învățătoare Sabou Eva, la care a participat și polițistul de proximitate responsabil de această școală, domnul agent șef principal Virag Tiberiu, precum și reprezentanți ai poliției rutiere.

Și la Școala Gimnazială  Avram Iancu, elevii clasei a I-a A, sub îndrumarea doamnei învățătoare Goje Carmen i-au așteptat cu mari emoții pe polițiști la prima întâlnire avută cu ei pe această temă. Copiii au fost deschiși discuțiilor cu polițiștii prezenți cărora le-au împărtășit atât impresiile, cât și experiențele proprii în calitate de participanți la trafic, dovedindu-se buni observatori ai comportamentelor șoferilor și bicicliștilor în traficul rutier.

Elevii au fost îndemnați să utilizeze scaunele speciale de mașină sau, cel puțin să poarte centrura de siguranță atunci când sunt pasageri, dar și să-și aleagă cele mai sigure locuri pentru joacă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente