miercuri, iunie 19, 2024
AcasăsusEfectele benefice ale consumului de slănină

Efectele benefice ale consumului de slănină

Știu, pare un nonsens, dar să știi că e adevărat. Gândește-te numai că strămoșii noștri consumau slănină la greu. Și mai ales gândește-te că e un aliment fără chimicale și fără E-uri.

Printre avantajele consumului de slănină este și faptul că aceasta întărește sistemul imunitar și îmbunătățește funcțiile de protecție ale organismului.

În compoziția slăninei găsim o serie de vitamine ca de exemplu – retinol, niacina, tiamina sau riboflavina, dar și minerale ca – potasiu, fosfor, calciu sau seleniu.

Totuși persoanele care țin la siluetă ar trebui să o consume cu moderație, având în vedere că 100 de grame de slănină conțin 638 kcalorii.

În cantități mici, slănină are un rol benefic asupra inimii, și în special asupra musculaturii inimii, reglând contractilitatea mușchiului cardiac.

Seleniul conținut în slănină, este un mineral bun pentru fumători, care reduce efectele negative ale consumului de tutun. Așadar, voi cei care fumați, puteți mânca liniștit slănină cu ceapă!

Dar nu numai fumătorii sunt favoritati. Și cei care consumă alcool, pot vedea beneficiile consumului de slănină, aceasta acționând ca un pansament gastric natural pentru stomac, prin grăsimile conținute, împiedicând astfel absorbția rapidă a alcoolului.

Din bătrâni se cunosc și unele “medicamente cu slănină”, folosite în tratarea diferitelor afecțiuni.

Astfel în cazul unei dureri de măsele – se aplică o bucățică de slănină între dinte și obraz, iar durerea dispare treptat în câteva minute.

În cazul durerilor de articulații, înainte de culcare se freacă articulația bolnavă, cu o bucată de slănină tocată prin mașina de carne și la care se adaugă o lingură de miere, acoperind-o apoi cu o bucată de celofan, lăsând-o astfel să acționeze pe toată perioada nopții.

Daca aveti pinteni ososi, asa numitele ciocuri la calcai de exemplu, preparați un unguent din 100 g slănină nesărată de porc, tocată mărunt, un ou crud și 100 ml oțet concentrat (esență). Borcanul cu amestecul se ține într-un loc întunecos, până la dizolvarea completă a slăninei, amestecând periodic. Înainte de procedură, călcâiul se ține în apă fierbinte, apoi se aplică pe zona dureroasă un tampon de vată îmbibat în unguent. Com­presa se aplică pe timp de noapte, dimineața se spală talpa cu apă caldă. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente