sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăDivertismentEfectul neașteptat al stresului asupra femeilor

Efectul neașteptat al stresului asupra femeilor

266stresul-muncaFemeile care lucrează în condiții de stres își găsesc mai greu parteneri deoarece nivelul ridicat de hormon de stres le face să pară mai puțin atrăgătoare, susține un nou studio, potrivit doctorulzilei.ro.

Cercetătorii au descoperit că bărbații le cataloghează pe femeile care au niveluri ridicate de cortizol ca având chipuri mai puțin atrăgătoare. Specialiștii consideră că acest fenomen apare ca urmare a faptului că fața umană trimite semnale puternice referitoare la sănătate și fertilitate, în timp ce persoanele stresate au, în general, probleme de sănătate. Studii anterioare realizate pe bărbați au scos la iveală faptul că aceștia sunt considerați mai atrăgători atunci când au un nivel scăzut de stres și un sistem imunitar puternic.

„Poate că nivelul scăzut de cortizol semnalează sănătate la nivelul feței femeii. Acest lucru ar fi confirmat de multe studii realizate pe oameni care au indicat că stresul are un impact negativ puternic asupra sănătății și inclusiv asupra sistemului imunitar. O explicație alternativă ar fi aceea că potențialul reproducător este semnalat de cât de atrăgător este chipul femeii (care le rândul său este mediat parțial de hormonii de stres)”, a explicat dr. Markus Rantala, biolog la Universitatea din Turku, Finlanda, coordonatorul studiului.

Realitatea.net

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente