duminică, mai 28, 2023
AcasăEducatie&CulturaElevii din Gherța Mică au marcat ”Luna Pădurii” plantând puieți

Elevii din Gherța Mică au marcat ”Luna Pădurii” plantând puieți

În fiecare an între 15 martie – 15 aprilie, Agenția pentru Protecția Mediului – APM Satu Mare marchează “Luna Pădurii”, un eveniment ce are ca scop evidențierea rolului pădurii în menținerea echilibrului în natură și sensibilizarea publicului și  a factorilor decizionali cu privire la importanța pădurilor și a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic la nivel global. 

Acest eveniment vine ca o necesitate în combaterea exploatărilor masive și își are rădăciniile în Statele Unite ale Americii, sărbătorit  încă din 1872 sub numele de „Sărbătoarea sădirii arborelui”. În România, prima data a fost organizată în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor și Instrucției Publice.

Gestionarea durabilă a pădurilor și utilizarea durabilă a resurselor sunt esențiale pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru a contribui la prosperitatea și bunăstarea generațiilor actuale și viitoare. Pădurile joacă, de asemenea, un rol crucial în reducerea sărăciei și în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD). Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor neprețuite beneficii ecologice, economice, sociale și de sănătate, exploatările la nivel global continuă într-un ritm alarmant.

Lemnul ajută la furnizarea de hrană și apă fără bacterii în multe bucătării, construiește nenumărate piese de mobilier și ustensile, înlocuiește materiale dăunătoare precum plasticul, creează noi fibre pentru hainele noastre și, prin tehnologie, ajută domenii precum medicina.

Este vital să consumăm și să producem lemn într-un mod mai ecologic pentru planetă și locuitorii săi. Să protejăm această resursă ușor de regenerat printr-un management durabil al pădurilor.

Pentru a marca acest eveniment Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială Gherța Mică, respectiv Primăria Gherța Mică au desfașurat PROIECTUL EDUCAȚIONAL ‘’ Pădurea- Glasul Pământului , Garanția Vieții !

Cadrele didactice, copii, alături de toți cei implicati, au desfășurat activități de conștientizare a importanței pădurii in viețile noastre, activități incheiate în 11 aprilie, printr-o acțiune de plantări de puieți în zona pusă la dispoziție de Primăria Gherța Mică . Cei mai mici elevi ai școlii au plantat puieți în curtea școlii. Cu toții, de la cei mai mici la cei mai mari au participat activ la evenimentele organizate în cadrul lunii pădurii.

Entuziasmul copiilor, este garanția noastră că reușim să creștem o generație implicată în protejarea mediului înconjurător.

Sursa: APM Satu Mare

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente