Acasă Locale Nationale Elevii români au obținut cele mai bune rezultate la Olimpiada Internațională de...

Elevii români au obținut cele mai bune rezultate la Olimpiada Internațională de Astronomie

Lotul olimpic al României a obținut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internațională de Astronomie – șapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) și locul 3 în ierarhia neoficială pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiș și Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național ‘Vasile Lucaciu’ din Baia Mare. De altfel, Paul Andrei Draghiș este laureat cu aur și la ediția precedentă a competiției.

Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roșca, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială ‘Mihai Eminescu’ din Alba Iulia și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘Petru Rareș’ din Piatra-Neamț), Denis Turcu și Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Din echipa României a făcut parte și Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești).

Ediția a XVIII-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 6 – 14 septembrie, la Vilnius (Lituania) și a reunit peste 160 de concurenți din 20 de țări.

- Advertisment -

Cele mai populare

Dragoste dincolo de moarte,in politica

Mai mulți locuitori din Deveselu s-au dus, după închiderea urnelor, la mormântul lui Ion Aliman, primarul PSD care a primit cele mai...

Imunitatea la copii,toamna

Imunitatea se dezvoltă în timp, prin urmare, cu cât suntem mai expuși factorilor de mediu, cu atât sistemul nostru imunitar se dezvoltă...

Kereskenyi Gabor câștigă încă un mandat la primărie

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a câştigat detaşat alegerile locale de duminică, cu peste 18.000 de voturi, fiind urmat de candidatul...

România tratată cu dispreț.De ce?!

Uniunea Europeană dă încă o dată dovadă că România este considerată o țară de mâna a III-a, o piață de desfacere și...

Comentarii recente