29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleNationaleElevii români au obținut cele mai bune rezultate la Olimpiada Internațională de...

Elevii români au obținut cele mai bune rezultate la Olimpiada Internațională de Astronomie

Lotul olimpic al României a obținut cele mai bune rezultate din istoria participărilor la Olimpiada Internațională de Astronomie – șapte medalii (două medalii de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz) și locul 3 în ierarhia neoficială pe națiuni.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiș și Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Național ‘Vasile Lucaciu’ din Baia Mare. De altfel, Paul Andrei Draghiș este laureat cu aur și la ediția precedentă a competiției.

Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Mălina Roșca, absolventă a clasei a VIII-a la Școala Gimnazială ‘Mihai Eminescu’ din Alba Iulia și Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor: Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘Petru Rareș’ din Piatra-Neamț), Denis Turcu și Sebastian Trifa, ambii elevi în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Din echipa României a făcut parte și Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești).

Ediția a XVIII-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 6 – 14 septembrie, la Vilnius (Lituania) și a reunit peste 160 de concurenți din 20 de țări.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente